Obavijesti

News

Komentari 19

'Ne dobijemo li plaće za rujan, krećemo u rigorozniji štrajk...'

'Ne dobijemo li plaće za rujan, krećemo u rigorozniji štrajk...'
1

Kako stvari stoje, ponovno ćemo izaći na ulice, a u ponedjeljak krećemo u Zagreb. Ukratko - nećemo mirovati", poručio je Cerovac. Potvrdio je da se Uprava Uljanika u ponedjeljak sastala s konzultantima...

VIDEO

Predsjednik Štrajkaškog odbora u pulskom Uljaniku i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac najavio je u ponedjeljak da će radnici, ukoliko u sljedeća dva dana ne budu poznata rješenja za isplatu rujanske plaće, "puno rigoroznije" krenuti u štrajk, a za tjedan dana kreću i u Zagreb.

 "Više nemamo vremena. Ako u iduća dva dana ne bude rješenja, Štrajkaški odbor je odnio odluku da se puno rigoroznije ide u štrajk. Nikome se neće svidjeti to što ćemo raditi", izjavio je Cerovac i dodao da od četvrtka, ukoliko se ne pronađe rješenje za isplatu plaće, niti jedan kooperant u pulskom brodogradilištu neće raditi.

 "Kako stvari stoje, ponovno ćemo izaći na ulice, a u ponedjeljak krećemo u Zagreb. Ukratko - nećemo mirovati", poručio je Cerovac. Potvrdio je da se Uprava Uljanika u ponedjeljak sastala s konzultantima oko programa restrukturiranja, koji bi za desetak dana nova Uprava trebala predati Ministarstvu gospodarstva.

 Negativno je odgovorio na pitanje jesu li i predstavnici sindikata pozvani u utorak na sastanak kod ministra gospodarstva Darka Horvata. "Ponovno se poigravaju s nama, kao da mi i Uprava nismo jedno tijelo i ne djelujemo s istim ciljem. Nije mi jasno zašto se tako ponašaju prema sindikatima", naglasio je.

 Inače, ministar Horvat u ponedjeljak je izjavio da država neće pošto-poto pokloniti partnerima brodogradilišta u Puli i Rijeci samo zato jer se te kompanije sada nalaze u poslovnim teškoćama, te je za utorak najavio sastanak s novom Upravom Uljanik grupe. 

 Računi pulskog Uljanika i dalje su blokirani, plaće za rujan nema, a radnici štrajkaju na radnim mjestima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.