Obavijesti

News

Komentari 5

Ne dobiju li otpremnine, radnici u utorak ponovno izlaze ulicu

Rok je to kojega su dali i Vladi da im se isplati cjelokupan iznos otpremnine u iznosu od 26 milijuna kuna. Taj novac čekaju već više od godinu i pol dana

VIDEO

Bivši radnici Đakovštine jučer su policiji prijavili da će opet javno početi prosvjedovati idućeg utorka u 11 sati ispred ulaza u svoju nekadašnju tvrtku u Đakovu.

Nema povlačenja

Rok je to kojega su dali i Vladi da im se isplati cjelokupan iznos otpremnine u iznosu od 26 milijuna kuna. Taj novac čekaju već više od godinu i pol dana od kada je u nekadašnjem mlinsko-pekarskom divu otvoren stečaj.

– Bili smo maksimalno susretljivi. Preko gradonačelnika Zorana Vinkovića nam je poručeno da se strpimo do kraja ovoga tjedna, pa ćemo tako i postupiti. Na ulicu ćemo izići tek u utorak i s nje se nećemo pomaknuti do ispunjenja zahtjeva – napominje Sanja Katić ispred Koordinacije bivših radnika posrnule Đakovštine. Radnicima koji su već nekoliko puta sjeli za pregovarački stol s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem rečeno je kako je sudu predano oko 54 milijuna kuna sporova kojima se žele pobiti pojedine radnje iz vremena dok je njihova tvrtka bila u blokadi, a od čega je oko 40 milijuna kuna naplativo. Ključ je to rješenja njihova problema jer je tijekom stečaja isplaćeno oko 35 posto otpremnina. Isplata radnicima, dogovoreno je, zbog dugotrajnosti sudskih postupaka požurila bi se kreditima kod banaka. 

– Najavljeni prosvjedi, ako do njih dođe, bit će neprekidni i u njima će sudjelovati svih 350 bivših radnika – ističe Katić koja se, kako kaže, više ne može prošetati ulicama Đakova, a da je ljudi “ne povlače za rukave” i raspituju o napretku pregovora. Voda im je došla do grla, više nemaju ni za kruh.

Tužit će državu

– Nadamo se, ipak, da će se i naš problem konačno riješiti. O novcima koje smo uplaćivali za otplatu dionica, ministar Čobanković nije htio razgovarati, pa ćemo morati tužiti državu koja nas je prisilila da ih kupujemo kroz ESOP program – ponovila je još jednom glasnogovornica nekadašnjih radnika posrnulog đakovačkog diva čija je posljednja imovina, Mercedes star četiri godine, a u kojemu su se vozili članovi bivše uprave, prodan na dražbi na Trgovačkom sudu u Osijeku sredinom rujna za 75.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"