Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Malena Goga ide na terapije i dobro napreduje: 'Hvala svima'

Majka i Goga su prije pola godine ostale bez muža i oca koji im je bio najveća podrška. Magda je ostala sama s malenom koja boluje od cerebralne tetrapareze...

Foto: Privatni album
2 komentara

Goga (4) trudi se na terapijama koje joj je omogućila Poliklinika Glavić. Majka Magda Knego (30) iz Dubrovnika kaže da se još ne mogu vidjeti konkretni pomaci.

- Drugi primjećuju blago poboljšanje, no ja sam s njom dan i noć pa valjda zbog toga ne vidim - kaže majka.

POTREBNA JOJ JE POMOĆ Malena Goga boluje i svakog dana doziva svog pokojnog oca

Njih dvije su prije pola godine ostale bez muža i oca koji im je bio najveća podrška. Magda je ostala sama s malenom koja boluje od cerebralne tetrapareze. I dalje žive u podstanarstvu u Dubrovniku na drugom katu zgrade bez lifta pa Magda svaki dan nekoliko puta malenu mora nositi po stepenicama iako jedva, kaže, sebe nosi.

Grad obećao pomoć

No nakon objave u Dubrovnik Insideru i 24sata, bivši kolege pokojnog muža i oca Pere odlučili su pomoći kako znaju.

- Zahvaljujući njima sad nas svaki dan na terapiju voze kolege iz saniteta Doma zdravlja Dubrovnik, kolege pokojnog muža. Udružile su se i žene Dubrovnika i Korčule, kao i udruženje taksista Konavle, gdje je suprug također radio, te organiziraju koncert kako bi nam pomogli i na tome smo im itekako zahvalne. Hvala i svim drugim dobrim ljudima koji su nam odlučili pomoći - dodaje Magda.

U Dubrovniku još traje sezona pa teško da će moći, dok ne završi, uopće razmišljati o pogodnijem podstanarskom stanu.

Grad je obećao da će prvom prilikom osigurati stan, no konkretnog odgovora nema. I dalje trebaju materijalnu pomoć jer žive od 2300 kuna koje prima kao njegovateljica malenoj, 830 kuna dječjeg doplatka i 1500 kuna osobne invalidnine, a samo im je stanarina 2000 kuna.

S četiri godine je propuzala

Foto: Privatni album

Goga je tek naučila puzati kao vojnik i uspijeva stiskati šakice što je donedavno bilo nezamislivo. Majka se nada da će se jednoga dana sama moći osloniti na noge, pa makar i uz njezinu pomoć.

Možete im pomoći uplatama na račun: HR5324070003262082133 MAGDA KNEGO, OTP BANKA

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message