Obavijesti

News

Komentari 2

Malena Goga ide na terapije i dobro napreduje: 'Hvala svima'

Malena Goga ide na terapije i dobro napreduje: 'Hvala svima'
1

Majka i Goga su prije pola godine ostale bez muža i oca koji im je bio najveća podrška. Magda je ostala sama s malenom koja boluje od cerebralne tetrapareze...

Goga (4) trudi se na terapijama koje joj je omogućila Poliklinika Glavić. Majka Magda Knego (30) iz Dubrovnika kaže da se još ne mogu vidjeti konkretni pomaci.

- Drugi primjećuju blago poboljšanje, no ja sam s njom dan i noć pa valjda zbog toga ne vidim - kaže majka.

Malena Goga boluje i svakog dana doziva svog pokojnog oca
Malena Goga boluje i svakog dana doziva svog pokojnog oca

Njih dvije su prije pola godine ostale bez muža i oca koji im je bio najveća podrška. Magda je ostala sama s malenom koja boluje od cerebralne tetrapareze. I dalje žive u podstanarstvu u Dubrovniku na drugom katu zgrade bez lifta pa Magda svaki dan nekoliko puta malenu mora nositi po stepenicama iako jedva, kaže, sebe nosi.

Grad obećao pomoć

No nakon objave u Dubrovnik Insideru i 24sata, bivši kolege pokojnog muža i oca Pere odlučili su pomoći kako znaju.

- Zahvaljujući njima sad nas svaki dan na terapiju voze kolege iz saniteta Doma zdravlja Dubrovnik, kolege pokojnog muža. Udružile su se i žene Dubrovnika i Korčule, kao i udruženje taksista Konavle, gdje je suprug također radio, te organiziraju koncert kako bi nam pomogli i na tome smo im itekako zahvalne. Hvala i svim drugim dobrim ljudima koji su nam odlučili pomoći - dodaje Magda.

U Dubrovniku još traje sezona pa teško da će moći, dok ne završi, uopće razmišljati o pogodnijem podstanarskom stanu.

Grad je obećao da će prvom prilikom osigurati stan, no konkretnog odgovora nema. I dalje trebaju materijalnu pomoć jer žive od 2300 kuna koje prima kao njegovateljica malenoj, 830 kuna dječjeg doplatka i 1500 kuna osobne invalidnine, a samo im je stanarina 2000 kuna.

S četiri godine je propuzala

Goga je tek naučila puzati kao vojnik i uspijeva stiskati šakice što je donedavno bilo nezamislivo. Majka se nada da će se jednoga dana sama moći osloniti na noge, pa makar i uz njezinu pomoć.

Možete im pomoći uplatama na račun: HR5324070003262082133 MAGDA KNEGO, OTP BANKA