Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

'Ne može se u starkama ići na požarište, nisi napravio ništa'

Policija ne nalazi ljude koji su ga podmetnuli, gradonačelnik obilazi požarište i očito je da naš gradonačelnik prešutno podržava takav kaos, rekao je Maras u Saboru...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
8 komentara

U Saboru jedna od tema je požar u CIOS-u. Gordan Maras (SDP) upozorio je da to odlagalište otpada gori već četvrti put u četiri godine, policija istražuje, a rezultata još nema. Prozvao je gradonačelnika Milana Bandića jer stotine tisuća građana trpi svaki put zbog tog požara. 

- Ne može se u starkama obići požarište i reći da si napravio sve, jer nisi napravio ništa. Gradonačelnik Grada Zagreba je ostavio na cjedilu svoje sugrađane iz Stenjevca i mora biti svjestan da nosi i on odgovornost nedjelovanja, državne i gradske razine, kada je pitanje požarišta u CIOS-u - rekao je Maras.

Kako bi dokazao da mu je stalo do građana Maras je Bandića pozvao da ponudi nagradu od milijun kuna za otkrivanje počinitelja, koji su podmetnuli požar u nekoliko navrata. 

- Građani ne mogu biti taoci poslovnih odnosa između grada i privatne tvrtke, ne mogu biti taoci zbog prijateljstva, poduzetnika i gradonačelnika i ne mogu biti taoci zbog sukoba interesnih skupina. Građane trebamo staviti na prvo mjesto i moramo omogućiti da se te stvari rasvijetle - poručio je Maras. 

Anka Mrak Taritaš (GLAS) stanku je iskoristila kako bi progovorila o devastaciji jednog od najznačajnijih objekata u Gradu Zagrebu - Meštrovićev paviljon na Trgu žrtava fašizma. Ustvrdila je kako su Zagrepčani, kada je u pitanju upravljanje zagrebačkog gradonačelnika, navikli na svašta, ali ova devastacija je bez presedana. Podsjetila je da je riječ o zaštićenom objektu, a iako Zakon o zaštiti kulturnih dobara propisuje da je za bilo kakve radove potrebno prethodno odobrenje, koje je upravni postupak, što naravno se nema.

- Meštrovićev paviljon je napravljen tako da imamo postament od tri velike stepenice na kojima se sjedilo. Te stepenice su bile napravljene od blokova od bračkog kamena, koji su maknuti. I što će se napraviti? Betonirat će se nove stepenice, koje će se oblačiti u kamen ,koji je s područja Vrsine nedaleko od Zadra. Nešto što je nezapamćeno. Što bi mi mislili o bilo kome tko bi došao pred sliku Mona Lise i rekao da frizura nije baš primjerena i da bi je trebalo promijeniti - izjavila je Mrak Taritaš. 

Ustvrdila je i kako je stanje alarmantno. 

- Kolega iz HDZ-a, svaki put kad izađete iz stranke, morate čvrsto žmiriti da ne vidite tu devastaciju. Gospodin Bandić je vaš koalicijski partner i na državnoj razini i na razini grada Zagreba. Kada netko je lopov i onaj tko drži lojtre jednako je kriv. Odgovornost je i na vama za štetu koja je napravljena - ustvrdila je Mrak Taritaš.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message