Obavijesti

News

Komentari 83

'Ne možemo otkriti u kojem je statusu ispitan Milijan Brkić'

'Ne možemo otkriti u kojem je statusu ispitan Milijan Brkić'
1

Brkić je navodno prije dva dana ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge osumnjičenog u 'aferi SMS'

VIDEO

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u nedjelju zbog tajnosti izvida, nije novinarima rekao u kojem je statusu u aferi SMS, prije nekoliko dana ispitan zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, a ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nisu željeli komentirati tu situaciju, poručivši da policija i DORH trebaju raditi bez ikakvog pritiska sa strane politike.

Brkić osumnjičen u aferi SMS: Presretao poštu bivše žene?
Brkić osumnjičen u aferi SMS: Presretao poštu bivše žene?

Brkić je prije dva dana ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge osumnjičenog u 'aferi SMS'.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, na upite novinara danas u Jasenovcu ponovio je očitovanje Ravnateljstva policije kako su u sklopu istraživanja afere SMS otkrivena druga kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No zbog tajnosti izvida ne može iznijeti više detalja pa su i dalje bez potvrde ostali medijski navodi po kojima je vezano za  aferu SMS, u svojstvu osumnjičenika ispitan i Milijan Brkić.

- Policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s Državnim odvjetništvom i kao i u svim drugim kriminalističkim istraživanjima prikuplja obavijesti od građana i ispituje, ako je potrebno, osumnjičenike, kazao je Milina novinarima u Jasenovcu, gdje je nazočio službenoj državnoj komemoraciji u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac.

Dodao je da ne može otkriti u kojem statusu je ispitan glavni tajnik HDZ-a, zbog tajnosti izvida.

Upitan hoće li biti još privođenja, rekao je da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Zagreb: Izjava ministra Božinovića nakon sastanka s Gillesom de Kerchovom

Ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković novinarima na komemoraciji nisu željeli komentirati tu situaciju.

Jandroković je kazao da nema više informacija od onih koje su objavljene jučer u medijima, a nije želio niti procjenjivati hoće li i koliko to nanijeti štete stranci u predizbornoj kampanji za predstojeće EU izbore. Rekao je i kako se s Brkićem nije čuo.

- Pustimo da policija i DORH naprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike, kazao je ministar Kuščević.

Na upit predstavlja li to uteg stranci i hoće li od Brkića tražiti da se povuče, kratko je odgovorio da HDZ ima najbolju listu za europske izbore, kandidate i program i da će sasvim sigurno biti pobjednici na izborima za Europski parlament.

Ne boji se, kaže, da će oporba to iskoristiti u kampanji i da će Brkić biti među prvim temama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...