Obavijesti

News

Komentari 53

Ne možemo se dogovarati oko uhićenja, pravna smo država

Ne možemo se dogovarati oko uhićenja, pravna smo država
2

Tu je bila optužnica koja je vezana za našeg bivšeg premijera i državni odvjetnik je rekao što je imao za reći. Sada je to na sudovima, rekao je premijer Milanović

VIDEO

Premijer Zoran Milanović odgovarao je na pitanja novinara za vrijeme posjeta BiH. Na pitanje o Orbanovim izjavama tipa 'Inu damo, Hernadija ne damo', Milanović kaže da čitajući transkripte nije iščitao da je mađarski premijer rekao da nema uhićenja. 

- Ne možemo se mi dogovarati o tome. Mi smo pravna država u kojoj pravosuđe funkcionira kao i u Mađarskoj. Državni odvjetnik je neovisan. Tu je bila optužnica koja je vezana za našeg bivšeg premijera i državni odvjetnik je rekao što je imao za reći. Sada je to na sudovima - rekao je. Ponovio je kako bi mu bilo drago da ovoga svega nije bilo jer ga opterećuje kao političara. 

- Spreman sam na sve moguće terete, a ovaj je naslijeđen iz prošlosti. Nadam se da ovo neće utjecati na bonitetnu vrijednost Ine - rekao je.

Nije siguran ima li MOL pravo odrediti pravo prvokupa ili je možda njihova preporuka ima izvršnu snagu, ali to je stvar pregovora na kojima će naravno i on sudjelovati iako je za to odgovoran ministar Vrdoljak. Neće tamo biti u svakom trenutku jer on nije pregovarač, ali Ina je važna.

- Na kraju krajeva zanima nas njezina vrijednost... i radna mjesta, vrijednost dionica jer je to naša imovina - rekao je.

Na pitanje je li nastup mađarskog premijera bio ucjenjivački zbog toga što pristaju na razgovore ako neće biti uhićenja Milanović je rekao kako to nije realno niti je to shvatio kao ucjenu.

- I američki predsjednik je izlazio pred veliku porotu i odgovarao na najneugodnija pitanja. Pravna država je pravna država - rekao je. Na pitanje je li spreman na zaduživanje za kupnju dionica Ine, rekao je kako se neće kockati državnim financijama.

'Nemam ja što Hrvate zvati da se popišu, znaju oni to i sami'

Napomenuo je kako je popis stanovništva važan, ali ne i presudan. Sva prava su utvrđena međunarodnim zakonima i ustavom BiH. Nije se uključivao u TV kampanju pozivanja stanovništva za popisivanje jer kaže:

- Tu uvijek možete reći neku krivu riječ koja može nekome zasmetati. Općenito je važno znati koliko ljudi žive u zemlji. Nije najsretnije riješeno po Daytonu, ali je tako - rekao je Milanović.

Na pitanje zašto Hrvatska neće izručiti Dominika Ilijaševića, premijer Milanović odgovorio je kako ne zna tko je to. Novinarka je napomenula kako je to ratni zločinac pobjegao iz zatvora.

- Dobro. Onda vjerujem da će biti izručen, ali moram napomenuti da o tome prvenstveno odlučuje sud. Tu ulogu ima i ministar pravosuđa - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...