Obavijesti

News

Komentari 190

Ne pali: Marasov pomoćnik parkiranje htio platiti vizitkom

Ne pali: Marasov pomoćnik parkiranje htio platiti vizitkom
3

Vjekoslav Rakamarić, pomoćnik ministra Gordana Marasa nepropisno je parkirao i stavio vizitku na vjetrobran. Mislio je da će proći bez kazne, ali se prevario

VIDEO

Vidi, vidi, vizitka. Aha, pomoćnik ministra. Drago mi je, ali evo ti kazna od 100 kuna, rekao je djelatnik samoborskog Komunalca dok je kažnjavao pomoćnika ministra Gordana Marasa, kaže nam naša čitateljica.

Ona je nedavno sa zaručnikom šetala Samoborom te se zagledala u parkirani automobil. Pažnju joj je privukla posjetnica na kojoj je pisalo “Vjekoslav Rakamarić, Ministarstvo poduzetništva”. U tom trenutku auto su obišli i djelatnici Komunalca te Rakamariću unatoč vizitki ostavili “čestitku”, odnosno 100 kuna kazne.

'Vizitku sam ostavio za svaki slučaj'

- Bio sam pozvan kao gost na otvorenje sajma. Organizatori su me uputili gdje da se parkiram te mi je bilo rečeno da kao njihov gost imam osigurano besplatno parkiranje. Zbog toga sam i ostavio vizitku, za svaki slučaj da znaju. A što sam trebao, kao gost doći u kočiji ili vlakom - kaže Rakamarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Druga smjena onih koji kontroliraju parkiralište očito nije bila obaviještena o dogovoru pa me dočekala kazna - kaže Rakamarić i odaje da mu je poslije obećano da će kazna “biti riješena”.

- Nije problem, ja plaćam svoje kazne pa, ako treba, platit ću i tu. Mislio sam da je to riješeno. Očito nije čim me vi zovete - zaključio je Rakamarić. Na pitanje ostavlja li inače posjetnicu umjesto parkirališne karte kaže: “Naravno da ne.” Dodaje da na sajam nije došao ni u Audiju ni Passatu nego u Mazdi.

Dobio poticaje pa postao pomoćnik ministra

Rakamarić je inače član zagrebačkog SDP-a. Početkom 2013. završio je na burzi jer je špediterska tvrtka u kojoj je radio upala u probleme. Nakon nekoliko mjeseci pokrenuo je tvrtku i dobio od HZZ-a pravo na novčanu potporu za samozapošljavanje, ali i 19.000 kuna naknade za nezaposlene. U rujnu 2013. postao je pomoćnik ministra Gordana Marasa. Novac HZZ-u nije vratio dok Večernji list nije otkrio da je dobio poticaje.

- Naravno da sam sve vratio, i to sutradan nakon što su me mediji oblatili. Iz HZZ-a su mi poslali da moram vratiti 8.000 kuna plus kamate, što sam odmah i napravio - rekao nam je u četvrtak Rakamarić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e