Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne smije kontaktirati žrtvu: Daruvarca su pustili na slobodu

Darko Kovačević je, podsjetimo, 13. lipnja brutalno premlatio djevojku (18) u kafiću u kvartu Melada. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, te je gazio po cijelom tijelu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Privatni album
223 komentara

Darka Kovačevića Daruvarca (31), optuženog da je u Zadru teško pretukao djevojku (18), u petak popodne pustili su na slobodu uz pratnju policije jer je istekao zakonski rok koliko može biti zadržan u pritvoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Daruvarac se na slobodi tri puta tjedno mora javljati u policiju. Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odredilo mu je i zabranu približavanja te kontakt sa žrtvom i zabranu napuštanja prebivališta, a oduzeli su mu i dokumente.

PREGLEDAJTE VIDEO:


Kovačević je, podsjetimo, 13. lipnja brutalno premlatio djevojku (18) u kafiću u četvrti Melada. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, te ju je gazio po cijelom tijelu. Udarao je njezinom glavom u umivaonik tako da se umivaonik razbio. Policija ga je uhitila tek idući dan, 12 sati nakon brutalnog napada i nakon angažmana majke nesretne djevojke.

U čitanju optužnice čulo se da je Daruvarac, na opasku gosta kafića da je prestane tući jer će je ubiti, odgovorio: “To i želim”.
Na ovakvu sudsku odluku burno je reagirala majka napadnute djevojke, koja je plakala i vikala, a potom je i djevojka upala u sudnicu i htjela skočiti na Daruvarca. Odvjetnik obitelji pretučene djevojke rekao je kako ne može prigovoriti ponašanju djevojke ni majke.

 

- Trebalo je malo više paziti da se žrtve ponovno ne povrijede. To novo traumatiziranje je jedina zamjerka sudu - rekao je odvjetnik. Dodao je da obitelj živi u strahu te da to sve predugo traje.
Majka djevojke kaže kako više pravosuđu ne vjeruje.

- Dali su mu četiri mjeseca vremena, baš kao i onu noć kad ga nisu ni tražili. I sad je vani. A ja doma imam maloljetno dijete. Za to nikog nije briga - kaže žena čiji je suprug i bivši branitelj prije godinu i pol dana počinio samoubojstvo.

- Vlasnica kafića u kojem je Daruvarac pretukao moju kćer neki dan je snimku kako je tuče pustila na videozidu u kafiću, a tamo je bilo djece iz škole moje kćeri. Neki Daruvarčevi prijatelji su pljeskali. Možete li to zamisliti - tvrdi majka.

- Ja sam mislila da ne bi preživjela da je bio još jedan udarac. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam - dodala je i ispričala kako je doživjela psihički slom i završila u bolnici.
Majka je ispričala što su proživljavali.

KAOS U SUDNICI U ZADRU Daruvarca će pustiti: Žrtva ga htjela napasti, a majka plače...

- Zvali su nas na telefon, njoj su govorili neka si spremi sprovod majci kao što je spremila ocu i da će nas ubiti zbog tog Darka. Svi znaju da su meni pred zgradom bile probušene gume nožem. Mogu li to samo ostaviti, da ide samo u školu? Ne mogu. Jednostavno, spoznaja da on ide van i da može nauditi nekome drugome, ne samo nama - rekla je za “Provjereno” Nove TV.
Nesretnoj djevojci otac, bivši branitelj, lani se objesio.

Sud je iznio detaljan pregled cijelog slučaja, iz kojeg je, priopćili su, vidljivo da je sud postupao marno i u skladu sa zakonom prema svim stranama u procesu.

Zadarski SDP poziva na mirni prosvjed u subotu 

Forum žena i Forum mladih Gradske organizacije SDP-a iz Zadra je u petak objavio i poziv građanima na prosvjed zbog ovog slučaja. Njihovu objavu prenosimo u cjelosti: 

Ogorčeni sramotnom odlukom zadarskog pravosuđa koja je užasnula cijelu hrvatsku javnost, pozivamo građane i građanke našega grada da nam se pridruže na mirnom prosvjedu.

Prosvjedna povorka kreće u subotu, 15.prosinca 2018.god. s početkom u 11 sati iz parka Gospe od zdravlja do zgrade suda. Nasilnik Darko Kovačević Daruvarac izvršio je strašan zločin, a sada svjedočimo i pravosudnom nasilju nad pretučenom djevojkom. Vrijeme je da prekinemo šutnju nad svakim oblikom nasilja.

Možda vas zanima i ovo:
Message