Obavijesti

News

Komentari 4

Ne znaju što joj je, a samo noge joj teže 90 kilograma

Ne znaju što joj je, a samo noge joj teže 90 kilograma
9

Mandy Sellars (34) jedina je opcija amputacija jer joj noge rastu cijeli život. Cilj joj je jedino hodati, ali kaže da joj amputacija ipak neće uništiti život

VIDEO

Liječnici 14 dana nakon rođenja Mandy Sellars nisu dali njenim roditeljima da ju vide, Odmah su znali da nešto nije u redu s bebom. Rodila se s abnormalno velikim nogama i stopalima. Tek su joj s dvije godine uspjeli dijagnosticirati bolest, limfedem koji uzrokuje oticanje udova, no kasnije se ispostavilo da je dijagnoza bila pogrešna. Mandy iz Manchestera danas ima 34 godine, a liječnici još službeno nisu ustvrdili što joj je. Neki nagađaju da ima Proteusov sindrom koji uzrokuje abnormalan rast tkiva, no njegov uzrok je nepoznat.
- Dakle još se igramo pogađanja, no Proteusov sindrom mi se čini prikladnim - kaže Mandy i dodaje da joj deformacija nikada nije zadavala probleme. Kaže kako je imala normalno djetinjstvo, trčala je, igrala nogomet i penjala se na drveće. Sanja o tome da postane forenzičarka, no njeno stanje ju priječi. S vremenom su joj noge sve više rasle, a u kasnim 20-im je ostala paralizirana od struka na niže na 10 tjedana.
- Moglo je to biti zbog tromboze ili neki virus. Od tada više nisam dobro i hodam pomoću štaka. Srećom, imam jake mišiće, pa mogu obavljati svakodnevne poslove - kaže Mandy koja teži 127 kilograma od čega, kaže po 45 otpada na svaku nogu. Ipak, vozi posebno opremljen auto i živi sama. Noge joj i dalje konstantno rastu, a liječnici su joj kao jedinu opciju ponudili amputaciju.
- U Londonu su mi ponudili amputaciju od kukova na niže, ali je meni to nerazumno - kaže Mandy koja planira potražiti drugo mišljenje u Liverpoolu. Do tada jedini cilj joj je nastaviti hodati dok može, no amputacije se ne boji.
- Amputacija bi bila strašna, no moj život ne bi bio ni gori ni bolji nego sad. Samo drukčiji - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...