Obavijesti

News

Komentari 69

'Ne znam što ću s njim': Našla izgubljenog malog medvjedića

'Ne znam što ću s njim': Našla  izgubljenog malog medvjedića
3

Žena je mladunče našla kraj Sarajeva. Tražila je pomoć, a izazvala kaos. 'Je li na prodaju medo? Kolko je para? Imam kavez u dvorištu za njega...', samo su neke od poruka

VIDEO

Je li na prodaju medo? Kolko je para? Samo recite! Imam kavez u dvorištu za njega... To su samo neke od stotinjak poruka pristiglih početkom tjedna na Facebook profil ExtremeSport Sarajevo.

Jedna njihova poznanica nedavno je, najvjerojatnije na planini Bjelašnici, našla mladunče medvjeda. Prema njezinim riječima, bilo je u lošem stanju i majke nije bilo nigdje u blizini.

- Uzela ga je sa sobom da ga nahrani i on je sada dobar, ali ne zna što bi s njim. Boji se, ako ga preda lovcima, da će ga ubiti. Majku su mu moguće i ubili jer je nije bilo blizu kad ga je našla - napisali su na društvenim mrežama. Žena je tražila bilo kakav savjet, pomoć i prijedlog što napraviti s mladuncem. Objava se proširila neviđenom brzinom, a osim na korisne informacije naišla je na osudu.

- Djevojka je jako uplašena prozivkama da će kazneno odgovarati i da ga uopće nije smjela dirati. Napominjemo da ga je djevojka prvo željela dati nama jer imamo kolibu na Bjelašnici i puno smo u prirodi. Ponudila ga je u namjeri da izbjegne zoološke vrtove ili sličnu tešku sudbinu za medvjedića - napisali su nam iz ExtremeSporta. Poslali su joj kontakte stručnjaka za medvjede i organizacija za divlje životinje. Među njima je i kontakt utočišta za medvjede iz Kutereva.

- Javili su mi se, ali ja ne znam je li medvjeda odbacila majka, je li izgubljen ili je nisu vidjeli. Sigurno je, kad se privikne na ljudsku hranu, neće se znati više snaći u divljini. U BiH bi se trebali ozbiljnije pozabaviti time, kao i zaštitom šuma - kazao nam je Ivan Crnković Pavenka, predsjednik udruge i voditelj utočišta u ličkom Kuterevu. Jednako razmišljaju i u Zoološkom vrtu Pionirska dolina iz Sarajeva.

- Sad se privikao na ljude. Ako ga vrate u prirodu, vraćat će se ljudima u sela i u opasnosti je - kazali su nam iz ZOO-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.