Obavijesti

News

Komentari 24

Neće milom: Srušili zid bolnice da bi iznijeli stari MR uređaj

Neće milom: Srušili zid bolnice da bi iznijeli stari MR uređaj
4

Angažirali su slavonskobrodsku tvrtku Đuro Đaković koja je u trenu srušila zid bolnice i dizalicom uređaj izvukla. Preselili su ga u susjednu bolnicu u Pakracu

VIDEO

Morali smo srušiti vanjski zid bolnice jer nije bilo drugog načina da s odjela izvučemo uređaj za magnetsku rezonanciju težak 18 tona, objasnio je iznenadne građevinske radove na požeškoj bolnici ravnatelj Željko Glavić.

Bolnica kojoj je na čelu uskoro bi trebala dobiti najsuvremeniji uređaj za magnetsku rezonanciju u Hrvatskoj, vrijedan 11,2 milijuna kuna i težak tri tone. 

No odluka o zamjeni starog uređaja ovim novim nije prošla glatko jer su u bolnici brzo shvatili kako će biti nemoguće stari MR uređaj iznijeti kroz vrata. Angažirali su slavonskobrodsku tvrtku Đuro Đaković koja je u trenu srušila zid bolnice i dizalicom uređaj izvukla. Preselili su ga u bolnicu u Pakracu.

- I novi ćemo uređaj istom dizalicom unijeti u bolnicu. On je znatno lakši pa problema ne bi trebalo biti - rekao je ravnatelj Glavić i dodao kako se radovi na obnovi odjela završavaju. Novi uređaj bi trebao stići iz Njemačke, a u požeškoj ga bolnici očekuju 17. studenoga. S radom bi uređaj trebao početi sredinom prosinca. Pacijenti tvrde da majstori posljednjih dana intenzivno rade na obnovi srušenog zida.

- Ispred pročelja bolnice postavili su skele, a na travnjaku odlažu građevinski materijal koji stalno dovoze s odjela - kažu pacijenti.

Radove je obišao i Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, koji kaže da je u požešku bolnicu u zadnje četiri godine uloženo 30 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...
Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo