Obavijesti

News

Komentari 47

"Obucite gaćice i idemo na kupanje da pokažemo pločice"

"Obucite gaćice i idemo na kupanje da pokažemo pločice"
7

Čak tri pauze trebale su zastupnicima kako bi u četvrtak počeli s 13. Sjednicom Gradske skupštine Grada Zagreba. Prvi je za govornicu aktualnog sata došao zastupnik stranke Naprijed Hrvatska! Renato Petek

VIDEO

Čak tri pauze trebale su zastupnicima kako bi u četvrtak počeli s 13. Sjednicom Gradske skupštine Grada Zagreba. Umjesto u 9, sjednica je počela u 10.45 sati. Na dnevnom redu je 27 točaka i zastupnici su odmah na početku zaključili kako će sve vjerojatno trajati danima.

Prvi je za govornicu aktualnog sata došao zastupnik stranke Naprijed Hrvatska! Renato Petek. Zanimali su ga gradonačelnikova putovanja u Rim makar Zagreb nije grad prijatelj s tim gradom. Milan Bandić odgovorio mu je da su to provokacije i potez očajnika. Dodao je da USKOK radi svoj posao te da u gradu nema mjesta nepodopštinama.
- Gradonačelnik nije žmigavac i odgovara građanima Zagreba - kazao je Bandić.

U nastavku je zastupnica Katarina Peović Vuković iz Radničke fronte navela da je do sad umrlo 26 djelatnika Diokija koji su preminuli te nisu dočekali isplatu svojih plaća i pomoć grada Zagreba koji je trebao preuzeti dio starih dugova na sebe i isplatiti im dio.

- Bandiću sramoto - kazala je zastupnica koja je te riječi pročitala iz pisma udruge radnika. Na to ju je upozorio predsjednik skupštine Andrija Mikulić te dodao da joj je prošlo vrijeme. Ni tad nije odustala od čitanja pisma pa joj je oduzeo riječ i na kraju naredio da j maknu s mjesta za izlaganje.

- S ove govornice mogu reći da ćemo idući tjedan sjesti s njima. Njima ne trebaju drugi da pričaju u njihovo ime. Ova mlada dama je njima suvišna. Na sljedećoj sjednici ću vas informirati što sam učinio po tom pitanju - kazao je gradonačelnik.

Za govornicu je potom došao zastupnik SDP-a Matej Mišić koji je pitao zašto škola Matka Laginje i dalje prokišnjava te mjesecima grad i dalje ne može riješiti problem.

- Ima 200 i nešto škola u Zagrebu i ne znam gdje sve curi. To je zadaća ravnatelja i podvornika da javi. Neka napravi svoj dio posla inače ga treba smijeniti. Hvala vam što ste ukazali na problem no inače to je posao ravnatelja - odgovorio je Bandić.

- Vas fascinira problem da godinu i pol curi. Ne fascinira me to što mene vrijeđate. 7.11. odbor je poslao dopis Uredu za obrazovanje gdje smo tražili odgovore na pitanja. Oni do danas nisu odgovorili. Slali smo požurnice. Gradska uprava ne poštuje ni građane ni zastupnike. Vi izvodite predstavu umjesto da date odgovore - kazao je Mišić.

- Direktor je dužan brinuti o školi a ne gradonačelnik. Nek radi svatko svoj posao. Mene nitko nije informirao. To je posao ravnatelja ili resornog ureda. Zašto je došao vama? Vi ste moćan čovjek? - odgovorio je Bandić.

Čistoća Jaruna

Bandić je na pitanje o problemu s čistoćom Jaruna pozvao zastupnike da se presvuku u gaćice i odu na kupanje.

- Obucite gaćice i idemo nas 100 na kupanje da pokažemo pločice. Oni koji nemaju pokazat će nešto drugo - kazao je Bandić koji tako želi otvoriti kupališni sezonu. Dodao je da je Jarun napravljen za Univerzijade. Voda je, kaže, zagađena u graničnim količinama zbog ptica.

- Da ih lovimo kao betmen ili da treniramo jastrebove? Ne mogu ja ptice potamanit. Ja volim ptice i golubove i slavuje i Ivu Robića. Koncentrirajte se na kupaće gaćice a neki ljudi odrade svoj posao. Da je neki drugi izvor zaraze onda bi ja bio zabrinutiji. Ja ne mogu uvjeriti ptice da ne lete nad Jarunom. Ja kad bi bio ptica, tamo bi obitavao. I bio u žbunju - kazao je Bandić i rekao svima da se pripreme na kupanje. Proglašena je stanka do 12.45 te tad počinje dnevni red.

"Sjednica Gradske skupštine počela s odgodom zbog tehničke pripreme materijala"

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) rekao je da je 13. skupštinska sjednica  jutros počela s odgodom od oko 45 minuta, zbog tehničke pripreme materijala zbog hitnosti uvrštavanja na dnevni red određenih točaka. 

Na dnevni red su po hitnom postupku između ostalog uvrštena i tri prijedloga zaključka. Radi se prijedlogu zaključka o pokretanju postupka izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić te dvama prijedlozima zaključaka od Kluba gradskih zastupnika HDZ-a te Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku istog naziva - izrada izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba.

Svi ti prijedlozi vezani su uz prijedlog Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba. Predlaže se da se iz Prostornog plana Grada Zagreba izostavi lokacija Kostanjek koja je bila predviđena za reciklažno dvorište te lokacija Obreščica u Brezovici koja je bila predviđena za biootpad. 

"Jednostavno radi tehničke pripreme materijala, s obzirom da stručne službe temeljem zahtjeva za hitnost određenih točaka trebaju isproducirati, iskopirati određene materijale. Dok to nisu učinile, nisam mogao nastaviti sjednicu, dok to nije dostavljeno zastupnicima na klupu, kako bi oni mogli vidjeti o čemu se radi, da ne odlučuju napamet. Ali, vidjeli ste da je to predstavnicima opozicije nebitno što piše i jesu li dobili materijale jer oni su antiprotivni svemu", izjavio je Mikulić novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine.

Na pitanje kako komentira što su ga oporbeni gradski zastupnici prozvali da Klub zastupnika HDZ-a nije bio u 9 sati u klupama, kada je sjednica trebala početi, Mikulić je rekao da ne zna jesu li bili ili ne, te dodao da je on vidio određeni broj članova Kluba.

"Dakle, kvorum je bio. Prema tome, apsolutno smo mogli početi s radom, da smo imali ispunjene uvjete. Ali, ja i dalje držim da ako nemate materijale na klupama da o tome ne trebamo odlučivati napamet", istaknuo je Mikulić.

Upitan hoće li HDZ podržati predloženi Plan gospodarenja otpadom, Mikulić je rekao da su oni dali prijedlog gdje su još na prošloj 11. sjednici inzistirali za lokacije Kostanjek i Obreščica u Brezovici da se izostave iz prijedloga Plana.

"Ali, to nije dostatno, zato što je krovni dokument Prostorni plan Grada Zagreba u kojem su te lokacije. Sada idemo s prijedlogom Zaključka da se te lokacije izbrišu iz Prostornog plana, zadužujemo gradonačelnika da pokrene taj postupak, jer on je za to po zakonu nadležan, i uz to ga zadužujemo da pokrene razgovore s predstavnicima jedinica lokalnih, odnosno područnih samouprava gdje će se dogovarati nove potencijalne lokacije", istaknuo je Mikulić.   

Poručio je da ukoliko se njihov prijedlog Zaključka prihvati, Klub gradskih zastupnika HDZ-a će biti za prijedlog Plana gospodarenja otpadom.

Istaknuo je da je na dnevni red današnje sjednice Gradske skupštine po hitnom postupku, uz to, uvršteni i prijedlozi zaključka o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba koje su predložili Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku i gradonačelnik Milan Bandić. 

Rekao je da će vidjeti hoće li o svim tim prijedlozima zaključaka objediniti raspravu i ići s jednim objedinjenim zaključkom, jer sva tri zaključka imaju dosta zajedničkih elemenata.  

Mikulić je rekao da je, vezano za te teme, u kontaktu s građanima. 

"U kontaktu sam s građanima zato što mislim da je to dobro i jer smo ovdje radi njih, a ne svrha sami sebi. Vezano za lokacije, građani Kostanjeka, odnosno iz Podsuseda i iz Brezovice, apsolutno su se složili i podržali prijedlog našeg Zaključka i naših stavova s prošle sjednice jer držimo da nije bilo dobro iskomunicirano", istaknuo je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke