News

Komentari 31

'Neimenovani izvori istupaju o Saši da se manje priča o Lexu'

'Neimenovani izvori istupaju o Saši da se manje priča o Lexu'

Josipović zna da je ovo neugodna situacija za Sašu Perkovića, te smatra da svatko treba odgovarati za svoja djela i da se Sašu ne treba proglašavati unaprijed krivim

Povodom obilježavanja 22. godišnjice ustrojavanja i djelovanja Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ivo Josipović je u srijedu posjetio Dugo Selo i tamošnju vojarnu. Nakon druženja s građanima u Dugom Selu, predsjednik Republike Ivo Josipović, izjavio je da mu 'ne pada na pamet mijenjati Sašu Perkovića', savjetnika za sigurnost, jer smatra da djeca ne moraju snositi grijehe svojih roditelja.

- Kad se izmijeni Ustav i ukine zastara, moći će se pokrenuti istraga protiv Josipa Perkovića. Budući da njegov sin kao predsjednikov savjetnik po prirodi stvari raspolaže s brojnim informacijama, Saša Perković mogao bi se naći u sukobu interesa. To bi postao velik problem, pa već sada treba razmišljati o tome da ga se razriješi savjetničke dužnosti - izjavio je izvor za Novi list.

Josipović zna da je ovo neugodna situacija za Sašu Perkovića, te smatra da svatko treba odgovarati za svoja djela i da se Sašu ne treba proglašavati krivim unaprijed. Nadodao je kako rijetko razgovara sa Sašom o problemu njegova oca.

- Neobično je da inspiracija za pikantna pitanja dolazi od "neimenovanih", "visokih", "Vladi bliskih" ili kakvih već izvora. Čudim se da ozbiljni politički krugovi komuniciraju s javnošću na taj način - rekao je Josipović. Dodao je kako su nastupi "neimenovanih izvora" želja da se manje priča o 'Lexu', a više o Perkoviću.

Najčitaniji članci