News

Komentari 72

'Neka fino svoju mamu pitaju što ih zanima, mene ne smiju'

'Neka fino svoju mamu pitaju što ih zanima, mene ne smiju'

Varaždinska županija s Radimirom Čačićem na vrhu prošle je godine na ugostiteljske usluge potrošila skoro 400 tisuća kuna. Čačić se ne boji kritika, baš nasuprot...

Državna je revizija pročešljala poslove Varaždinske županije na čijem je čelu Radimir Čačić te su došli do zanimljivih podataka. U izvješću za 2018. godinu piše kako je na ime reprezentacije utrošeno više od pola milijuna kuna. Točnije, od toga je novca 366.860 kn potrošeno na ugostiteljske usluge, ali niti jedno od izvješća nije detaljno i ne govori s kime se to Čačić na druženjima nalazio.

Zbog manjka informacija Revizija je zaključila kako je upitna opravdanost takvih troškova. Nadalje, Revizija je bila nezadovoljna i bilježenjem informacija o službenim putovanjima koji su uglavnom objašnjeni kao ''sastanak'' bez povoda, svrhe ili drugih aktera, piše Jutarnji list.  

Manjkava je i evidencija o korištenju vozila. U globalu, Revizija je u Varaždinskoj županiji imala posla, a bilješke su predali Županiji. Čačić se na prigovore nije previše obazirao već rekao kako ga Ministarstvo uprave nema pravo pitati s kim je i kada ručao.

- Ukratko, lijepo sam im rekao da sve što ih zanima fino pitaju svoju mamu, s obzirom na to da mene ne smiju, rekao je Čačić za Jutarnji list. 

Dodao je kako on i njegovi zamjenici ne moraju polagati račune Državnoj reviziji već isključivo biračima.

- Državna revizija nema pravo ispitivati s kim se župan i njegovi zamjenici nalaze, o čemu međusobno razgovaramo i koji su bili naši motivi nalaženja, a posebno nije zabilježeno da bi ta ista Revizija, na temelju ovih podataka, procjenjivala jesu li naši sastanci opravdani ili ne, objasnio je Čačić za Jutarnji. 

Dodao je i kako mu Revizija nije mogla naći zamjerke po pitanju usklađenosti putovanja pa je odlučila prigovoriti po osnovama po kojima nije imala pravo. Primjerice kod korištenja automobila rekli su da bi trebao popunjavati putne listove te u njih unositi svrhu putovanja. Generalno, predložili su povećanje transparentnosti i njemu i njegovim suradnicima.

Čačić je i na to odgovorio. Rekao je kako se obveze dužnosnika u pogledu putovanja ili troškova ne mogu izjednačavati s obvezama službenika i napomenuo kako župan i zamjenici ne podliježu provjeri radnog vremena ili obrazlaganja svojeg rada. 

 

Najčitaniji članci