Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
30 komentara

'Neka građani kupuju hrvatske proizvode, a ne s pesticidima...'

Zbog isteka zabrane prodaje zemljišta strancima HSS je podnio interpelaciju Vladi u kojem traže da se hitno produži moratorij i tako spase hrvatsku poljoprivredu i povećaju hrvatske proizvode na tržištu

Zagreb: HSS predlaže zakon o ispitivanju porijekla imovine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30 komentara

HSS je u saborsku proceduru uputio je interpelaciju jer Vlada, kažu, ne čini ništa da se produži moratorij prodaje poljoprivredne zemlje strancima, koji ističe za godinu i pol. Napominju da Hrvatska neće biti u mogućnosti planirati dugoročni razvoj ni zaustaviti iseljavanje koje je već poprimilo razmjere epidemije, a bez da zaštiti proizvodnju zdrave hrane za svoje i potrebe Europe.    

- Nama je važno da građani kupuju hrvatske proizvode, a ne uvoznu robu punu pesticida - rekao je Davor Vlaović (HSS). 

Upozorili su da zbog stanja u poljoprivredi mladi masovno napuštaju Slavoniju. 

- Naši mladi su otišli jer nemaju gdje raditi, zemljišta za veći uzgoj nemaju, a nitko im ne pomaže - kazao je Željko Lenart (HSS)

Na tvrdnje ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da će stići produžiti rok za zabranu prodaje zemljišta strancima, Krešo Beljak (HSS)  kaže da ovoj Vladi ne vjeruje i napominje kako ministar nema potrebe čekati zadnji rok koji je u lipnju iduće godine. 

- Zašto čekati kraj, idemo to napraviti prije. Ništa nas ne sprječava - poručio je Beljak.

Podsjetimo, u lipnju 2020. ističe sedmogodišnji moratorij na prodaju državne i privatne poljoprivredne zemlje stranim državljanima i stranim pravnim subjektima, a iako smo dobili mogućnost produljenja na tri godine, to nije realizirano.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message