Obavijesti

News

Komentari 32

'Neka predsjednica i premijer kažu jasan stav oko Marakeša'

'Neka predsjednica i premijer kažu jasan stav oko Marakeša'
1

Marijan Pavliček (HKS) rekao je da prepucavanja na relaciji premijer-predsjednica države-ministrica vanjskih poslova pokazuju sav jad i bijedu hrvatske vanjske politike

VIDEO

Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović pozvao je u srijedu premijera i predsjednicu Republike da iznesu jasan stav o Marakeškom sporazumu, te u ime koalicije Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke (HKS) poručio kako se taj sporazum ne smije prihvatiti.

- Moramo čuti jasnu odluku, jasan stav i od premijera i predsjednice - rekao je Zekanović na konferenciji za novinare u Saboru te procijenio da će premijer Andrej Plenković biti za sporazum. S obzirom na njegov prijašnji stav, odnosno odmak ulijevo, premijer će "onako hrabro" reći da je za njega, poručio je.

Kolinda šalje novo pismo u UN: Otkazat će svoj put u Marakeš
Kolinda šalje novo pismo u UN: Otkazat će svoj put u Marakeš

I predsjednicu države Kolindu Grabar-Kitarović proziva da se nije čuo njen stav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Čuli smo da neće na izlet u Marakeš, no mene ne zanima tko će i gdje na izlet, nego jasan stav, je li onaj tko je dobio dužnost i pravo zastupati moju državu 'za' ili 'protiv' sporazuma - izjavio je Zekanović te istaknuo da se "ne može u jednoj rečenici biti za sporazum, a nakon deset sekundi protiv njega".

Marakeškim sporazumom usvajaju se sadržaji duboko u suprotnosti sa suverenošću RH

Priznaje da u sporazumu većina od 23 cilja nije sporna, no upozorava kako se u njemu, kao i kod Istanbulske konvencije, "na jedan perfidan način usvajaju sadržaji koji su duboko u suprotnosti sa suverenošću Hrvatske".

Slovenija podržava Marakeški sporazum, ali uz neke rezerve?
Slovenija podržava Marakeški sporazum, ali uz neke rezerve?

- Ključna stvar je stav naših državnika, odnosno premijera i predsjednice, za razliku od Trumpa, Orbana, Kurtza, odnosno država kakve su Slovačka, Češka, Švicarska koje su glasno i jasno rekle 'ne' tom sporazumu, da Hrvatska još ne zna što napraviti - naglasio je.

Apostrofirao je i izjavu Louis Arbour, "koja je u ime UN-a rukovodila donošenjem Marakeškog sporazuma", da je on potreban zbog potrebe europskih gospodarstava za radnom snagom. "Ako je to u interesu nekih gospodarstvenika u Njemačkoj, Francuskoj neka se organiziraju charter letovi od Karačija i Islamabada do Berlina i Pariza, kroz našu domovinu ne želimo nelegalan prelazak migranata", poručio je Zekanović.

Odlučno je odbacio "insinuacije" da poziva na histeriju i iznosi protuimigrantske stavove.

Poslala pismo UN-u: Kolinda poručila da ne ide u Marakeš
Poslala pismo UN-u: Kolinda poručila da ne ide u Marakeš

Imamo dokument koji se naziva povijesnim i prekretnicom, a u hrvatskom društvu o njemu nismo imali nikakvu političku raspravu, zaključio je.

Prepucavanja na relaciji premijer-predsjednica-MVP pokazuju sav jad i bijedu hrvatske vanjske politike

Marijan Pavliček (HKS) rekao je da prepucavanja na relaciji premijer-predsjednica države-ministrica vanjskih poslova pokazuju sav jad i bijedu hrvatske vanjske politike, te potvrđuju razmišljanja građana da imamo "katastrofalnu" vanjsku politiku.

Dok se oni prepucavaju, migranti istovremeno probijaju hrvatsku granicu, prelaze nam nepoznate osobe bez dokumenata od kojih većina kod sebe ima novac i najnovije mobitele, ali nemaju nikakve dokumente, ustvrdio je i poručio da Marakeški sporazum ne treba prihvatiti.

Prvo se okoristila šatorašima, sada misli iskoristiti migrante
Prvo se okoristila šatorašima, sada misli iskoristiti migrante

Na istom je tragu i razmišljanje umirovljenog generala Željka Sačića, koji je izrazio duboku zabrinutost za stanje sigurnosti u državi, pogotovo za građane koji žive uz granicu, ali i u unutrašnjosti, pogotovo Lici, Dalmaciji. Apelirao je na nadležne za očuvanje ustavnog poretka i nacionalne sigurnosti da konačno počnu učinkovito raditi svoj posao.

Ministar Božinović nam ne daje optimizam, Vijeće za obranu i nacionalnu sigurnost se ne saziva kao da je stanje redovno, a svjedoci smo da je izvanredno, posebno na graničnim prijelazima, upozorio je Sačić. Ovo nije širenje straha, nego realna zabrinutost za sigurnost u državi, izjavio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a