News

Komentari 7

Neki nikad ne nauče plesati, a Indijac 'brejka' bez obje noge

Neki nikad ne nauče plesati, a Indijac 'brejka' bez obje noge

Vinod Thakur rodio se hendikepiran. Prijatelji su ga potaknuli da se počne baviti breakdanceom. Pokrete je savladao u 3 mjeseca. Postao je nacionalna zvijezda

Mnogi muku muče s plesom, a na breakdance ni ne pomišljaju. Indijac Vinod Thakur (22), koji se rodio hendikepiran bez nogu, brejka bez problema, a na njegovim pokretima zavide mu kolege koji imaju sve udove. Vinod je akrobatske pokrete naučio u samo tri mjeseca, a svoje umijeće pokazao je i u indijskom Supertalentu. U posljednje dvije godine mladi Indijac postao je nacionalna zvijezda, a njegove plesne točke najgledanije su na internetu.

Vinod je svoju vještinu razvio vježbajući satima i promatrajući druge hip-hopere kako plešu. 

- Prijatelji su me ohrabrili i potaknuli me da se okušam u breakdanceu. Rekli su mi kako su vidjeli dosta hendikepiranih plesača. Uvjerili su me kako ja to radim bolje od njih, no da moram vježbati. Obećali su da će mi pomoći - priča Vinod. 

Kako bi što bolje izveo sve pokrete mladić je ojačao gornji dio tijela i ruke, na kojima je naučio hodati još kao dijete, piše Daily mail.

- Stepenicama u školi bi se penjao puno brže od svojih vršnjaka koji nisu bili hendikepirani. Još tada sam znao da će njegov trud biti nagrađen i da će zadiviti ostale - zaključuje Thakurov učitelj iz osnovne škole.

Mladić živi sa oko 750 kuna mjesečno popravljajući mobitele. 

Najčitaniji članci