Obavijesti

News

Komentari 18

Nema glumatanja: I Dramska akademija protiv dr. Bandića

Nema glumatanja: I Dramska akademija protiv dr. Bandića

Akademija dramske umjetnosti sedmi je fakultet zagrebačkog sveučilišta koji ne želi da se Bandiću daje počasni doktorat, a u utorak 16. travnja organizira se i novi prosvjed pred Rektoratom

VIDEO

ADU je time postala sedma sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koja se protivi ovom počasnom doktoratu. Za odluku o zahtjevu za obustavljanje postupka dodjele počasnog doktorata bio je 31 član Vijeća, dva su bila suzdržana, dok nitko nije bio protiv, javlja Srednja.hr.

Ovom odlukom, Akademija dramske umjetnosti je sedma sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koja se usprotivila dodjeli počasnog doktorata koju je pokrenuo dekan Muzičke akademije Dalibor Cikojević. Do sada na svojim sjednicama fakultetskih vijeća to su učinili Filozofski, Prirodoslovno-matematički, Arhitektonski, Pravni, Fakultet političkih znanosti te Muzička akademija.

Dodjeli počasnog doktorata Bandiću protive se i studenti. Studentski zbor Muzičke akademije te Studentski zbor Filozofskog fakulteta, koji je jučer pozvao Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu da se očituje o inicijativi ovog počasnog doktorata i tako prenesu volju studenata predstavnicima studenata u Senatu. 

Uz to, ponovno se organizira prosvjed pred Sveučilištem u utorak, 16. travnja 2019. u 11:30 u kojem kažu: 
"Pozivamo vas sve da se zajedno okupimo u što većem broju ispred Sveučilišta, za vrijeme sjednice na kojoj se odlučuje o ovom Sveučilišnom i društvenom problemu, i još jednom jasno i glasno kažemo - DOSTA JE!"

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.