Obavijesti

News

Komentari 26

Nema guštanja na otvorenom: Još kiše, pljuskova i grmljavine

Nema guštanja na otvorenom: Još kiše, pljuskova i grmljavine
1

Tek u posljednjih deset dana svibnja znatno se povećava vjerojatnost za malo dugotrajnije toplije razdoblje, pa i pretežno suho i sunčano, navodi Zoran Vakula meteorolog HRT-a

VIDEO

U srijedu će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano vrijeme, no poslijepodne uz postupan porast naoblake. Kako navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) na zapadu će biti oblačnije, a uglavnom krajem dana mjestimice i slaba kiša, osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar slab i poslijepodne umjeren jugozapadni i južni, u gorju s jakim udarima, a na istoku i sjevernom Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 15 i 20 °C, u gorju ponegdje malo niža. 

U četvrtak će, pak, biti pretežno oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove, lokalno i grmljavinu. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj ponegdje obilnija oborina. Prema kraju dana sa zapada smanjenje naoblake. U unutrašnjosti će većinom puhati slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 17 °C. 

Zagreb:  Ljetni pljusak rashladio grad

Meteoalarm je za četvrtak izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku (osim Kninske regije). Kako se navodi, vrijeme će biti potencijalno opasno.

- Mjestimice izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine između 40 i 60 posto. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - stoji u opisu žutog upozorenja.

Uz to, u Lici i Gorskom Kotaru očekuju se i obilne kiše, a u Dalmaciji jaki udari vjetra.

DHMZ navodi kako se u petak i subotu očekuje se pretežno i djelomice sunčano uz mogućnost lokalnih pljuskova, uglavnom poslijepodne u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Ujutro na kopnu mjestimice magla. U nedjelju opet stiže jače naoblačenje s kišom i grmljavinom, obilnijom osobito u gorju i na Jadranu.  

Vakula: Toplije vjerojatno tek zadnjih 10 dana svibnja

S kišnom prognozom za vikend slaže se i Zoran Vakula, meteorolog HRT-a. 

- Tijekom petka će biti stabilnije i sunčanije, iako ne i posvuda suho, a od subote ponovno promjenljivije, uz češću kišu, uglavnom u nedjelju i obilniju. Jugo i jugozapadnjak prevladavat će do subote, a od nedjelje će ponovno biti bure i sjevernog vjetra. Naravno, i svježijeg vremena. A tek u posljednjem svibanjskome desetodnevlju znatno se povećava vjerojatnost za malo dugotrajnije toplije razdoblje, pa i pretežno suho i sunčano - navodi Vakula za HRT.

Severe Weather Europe također navodi kako se toplije vrijeme u većem dijelu Europe opet prolongiralo za još jedan tjedan...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.