Obavijesti

News

Komentari 22

'Nemaju što reći o budućnosti HDZ-a pa se bave optužbama'

'Nemaju što reći o budućnosti HDZ-a pa se bave optužbama'
3

Želim vratiti čast, ponos i pobjednički duh svim članovima naše stranke, te HDZ vratiti na kormilo Hrvatske, kazao je Domagoj Ivan Milošević u Krapini

VIDEO

Ako nemaju što reći o programu stranke i njenoj budućnosti, onda se moji protukandidati bave međusobnim optužbama. Ja čitavo vrijeme govorim o novoj viziji, kako HDZ-a, tako i Hrvatske u Europskoj uniji, rekao je Domagoj Ivan Milošević, kandidat za predsjednika HDZ-a, koji se u Krapini susreo s izaslanicima zagorskog HDZ-a, koji će glasovati na XV. Općem saboru stranke.

Pritom je naglasio kako on ne nameće i ne sugerira „svoje ljude“ za koje izaslanici trebaju glasati, već svaki izaslanik ponaosob mora odabrati stranačke dužnosnike prema vlastitoj savjesti.

- Želim vratiti čast, ponos i pobjednički duh svim članovima naše stranke, te HDZ vratiti na kormilo Hrvatske. Dakako, pritom treba kormilariti u smjeru gospodarskog oporavka i društvenog napretka. Do tada, naš zadatak kao najjače oporbene stranke nije samo da kritiziramo, već i da nudimo rješenja i da kada kritiziramo to bude argumentirano. Svima nam je jasno da je nažalost iz mandata u mandat sve manje hrvatskih poduzetnika i da plaćamo sve veće poreze. To nije način izlaska iz krize – rekao je Milošević, dodavši da mu je žao što se kampanja za izbor novog čelništva HDZ-a ne vodi na drugačiji način.

- Primjerenije bi bilo da to bude prava kampanja od 30 dana i da se u tom periodu, svi mi koji smo se kandidirali za predsjednika stranke, zajedno u istim terminima dođemo predstaviti i odgovarati na pitanja našim izaslanicima i svim članovima, a ne da dolazimo svaki posebno. To se zaista moglo organizirati na višoj razini, bilo bi svima jednostavnije i lakše, a izaslanici bi stekli bolju percepciju o nama – objasnio je Milošević, pozdravivši i izbor Žarka Tušeka, kao najmlađeg predsjednika županijske organizacije stranke.

- Mladi ne mogu biti samo ukras stranke, već i u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti moraju imati bolje pozicije.

Dapače, oni stariji s iskustvom imaju posebnu odgovornost prema njima. Isto je i sa ženama, koje su također preslabo zastupljene – zaključio je Milošević u Krapini.

>>> Više pročitajte na vecernji.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.