Obavijesti

News

Komentari 172

'Nemamo ništa s Modrićevim slučajem, to je njegova stvar'

'Nemamo ništa s Modrićevim slučajem, to je njegova stvar'

Španjolski mediji raspisali su se o optužnici koju je USKOK zbog lažnog svjedočenja protiv Luke Modrića podigao u Hrvatskoj. Iz njegovog kluba s time ne žele imati nikakve veze

VIDEO

Europski prvak Real Madrid smatra da je optužnica protiv njegovog veznog nogometaša Luke Modrića igračeva privatna stvar, a prije dva mjeseca je Mario Mamić rekao upravi kako će pasti sve optužnice  u Hrvatskoj. 

- Real Madrid nema nikakav komentar oko privatnih stvari svojih igrača. Ovaj slučaj nema nikakve veze s Real Madridom - rekao je za 24sata klupski glasnogovornik nakon što se vijest iz Hrvatske proširila u Španjolsku.

'Ne sjećam se': HNS je stao uz Luku, Mamić je sazvao presicu
'Ne sjećam se': HNS je stao uz Luku, Mamić je sazvao presicu

Hrvatsko državno odvjetništvo optužilo je u petak 32-godišnjeg Modrića za laganje na sudu u Osijeku u korist Zdravka Mamića i ostalih optuženih za nezakonito izvlačenje novca iz Dinama. Oni su pak optuženi da su preko Modrićevog ugovora 2008. nezakonito stekli novac kada je on već bio prešao iz Dinama u londonski Tottenham.

U Real Madrid je stigao četiri godine kasnije, u kolovozu 2012., te od tada odigrao 244 utakmice.

Mario Mamić, Zdravkov sin i zastupnik Matea Kovačića, u prosincu je boravio u Madridu gdje se sastao s upravom Real Madrida. On je također u Hrvatskoj optužen za izvlačenje novca preko ugovora igrača. Bio je to uobičajeni sastanak zastupnika nogometaša (Kovačića) i kluba.

- Tada je rekao da neće biti ništa od toga (od optužnica), da on i Zdravko Mamić neće biti proglašeni krivima u sudskim procesima u Hrvatskoj - rekao je izvor iz Real Madrida zamolivši da ostane neimenovan.

-  Spomenuo je i privatizaciju kluba - dodao je.

No dva i pol mjeseca kasnije pojavila se nova optužnica, ovaj put protiv samog igrača Real Madrida. Ne za izvlačenje novca, ali za laganje na sudu. Vijest su ubrzo prenijeli vodeći španjolski mediji pozivajući se na informacije iz Hrvatske.

Lažni iskaz: Luka Modrić može dobiti i do pet godina zatvora!
Lažni iskaz: Luka Modrić može dobiti i do pet godina zatvora!

- Hrvatsko državno odvjetništvo optužilo Modrića za lažno svjedočenje u slučaju korupcije u hrvatskom nogometu - pišu dnevne novine El País dok novine La Vanguardia iz Barcelone navode „da mu prijeti pet godina zatvora“. Španjolska javna televizija RTVE citira priopćenje hrvatskog državnog odvjetništva da je „lažno svjedočio znajući da njegove izjave ne odgovaraju istini“.

'Mi sa slučajem nemamo veze'

Luka Modrić zbog ozljede desne noge nije trenirao sa suigračima u petak u klupskom kampu na sjeveru Madrida. Nastavio je raditi individualne vježbe nakon što je Real Madrid priopćio 20. veljače kako je ozlijeđen. Nije bio dostupan za komentar. Klub je odbio posredovati u komunikaciji s njim o ovom slučaju.

- Taj posao je, ukoliko to smatra potrebnim, posao Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i osobe ondje zadužene za medije. Mi s tim slučajem nemamo veze - rekao je glasnogovornik. HNS je u svom priopćenju naveo „uvjernost u ispravnost Modrićevog iskaza“.

Optužili ga i za utaju poreza

Ovo je druga optužnica protiv Luke Modrića od početka 2018. godine. U siječnju ga je španjolsko državno odvjetništvo optužilo da je zajedno sa suprugom Vanjom prevario poreznu upravu u Španjolskoj za 870.728 eura. On i supruga su saslušani 9. siječnja na sudu u Alcobendasu, mjestu sjeverno od Madrida, gdje žive. Po izlasku su odbili razgovarati s novinarima kao i njihov španjolski odvjetnik.

- Taj slučaj nikako nije zaključen. I dalje se vodi istraga, čekamo nalaze istrage s Otoka Man - poručio je u petak istražni sudac Gonzalo Salgado preko glasnogovornika suda. Modrići su optuženi za korištenje fiktivne tvrtke u Luksemburgu na čiji su račun primali novce od sponzorskih ugovora. No na Otoku Man u Ujedinjenom Kraljevstvu otkriven je račun, depozit ili financijski proizvod na ime Luke Modrića. 

Ta financijska pozicija nije poznata španjolskim poreznicima pa dok ona ne bude rasvijetljena slučaj ne može biti zaključen, čak ako su Modrići i uplatili navedeni novac kojeg porezna uprava traži na temelju 'slučaja Luksemburg'. Sudac Salgado zasad ih neće zvati na novo saslušanje a tek nakon što dobije na stol podatke s Otoka Man bit će poznati daljnji koraci.

Klub se priprema za utakmicu sezone

Najnovija optužnica iz Hrvatske stigla je u trenutku kada se Real Madrid priprema za najvažniju utakmicu sezone. U utorak u Parizu brani prednost od 3-1 protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka, natjecanja kojeg je osvojio zadnje dvije godine. No neočekivano je ispao u četvrtfinalu kupa te se već u veljači oprostio od naslova prvaka.

Modrić nije igrao u posljednje četiri prvenstvene utakmice protiv Betisa, Leganésa, Alavésa i Espanyola a neće nastupiti niti u subotu protiv Getafea u Madridu.

- Pratit ćemo iz dana u dan kako napreduje njegov oporavak te oporavak veznog Tonija Kroosa.  Ne mogu reći više od toga. Zanima nas dojam vezan za njihove ozljede. Želim da budu sto posto spremni - rekao je trener Zinedine Zidane na konferenciji za medije u Madridu nekoliko sati prije objavljivanja optužnice protiv Modrića.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa