Obavijesti

News

NEOmoguća misija 2: Srebrna Toyota opet je u tip-top stanju

NEOmoguća misija 2: Srebrna Toyota opet je u tip-top stanju
18

S oštećenjem od sudara, drugi automobil u akciji NEOmoguća misija 2 Toyota Corolla obitelji Pavlić iz Zaprešića odabran je za potpuni makeover u AutoZubak Neostar servisu

S oštećenjem od sudara, drugi automobil u akciji NEOmoguća misija 2 Toyota Corolla obitelji Pavlić iz Zaprešića odabran je za potpuni makeover u AutoZubak Neostar servisu. Budući da vozilo iz 2004. godine koriste i ostali ukućani, seriju oštećenja na automobilu otvorio je upravo tata Branko koji je nepažnjom previdio stupić prilikom parkiranja te tako uzrokovao udubljenje stražnjeg branika, lom blatobrana, žmigavca i stražnjeg svjetla na lijevoj strani dok su ostali ukućani također imali lakše nezgode koje su ostavile traga na limariji. Budući da se vozilom najviše služi njegova vlasnica, supruga Jasna, Branko je došao na ideju kako bi saniranje štete mogao prepustiti spretnim serviserima AutoZubak Neostara koji u sklopu akcije NEOmoguća misija 2 drugu godinu za redom uspješno popravljaju vozila različitih marki. Upravo to potaknulo je Branka, koji je želio pripremiti iznenađenje za suprugu, da obiteljsku Toyotu prijavi za sudjelovanje u akciji. Iščekivanje i neizvjesnost prekinuti su točno na dan proslave pola stoljeća života supruge Jasne kada je Branku javljeno da je njihova Toyota odabrana za impresivnu transformaciju. Osim uspješnog iznenađenja, supruga Jasna koja radi kao patronažna medicinska sestra u Centru za kućnu njegu starijih i nemoćnih, nakon izvršenih popravaka na vozilu, pored bezbrižnijih putovanja na posao u Zagreb lišena je i osjećaja nelagode koji je imala svaki put kada je s oštećenim vozilom, punim ogrebotina i ulegnuća, dolazila u kućne posjete pacijentima. Osim toga, vožnja u Toyoti od sada će biti puno sigurnija i ugodnija za vožnju unučića koji je na putu kao i brojne četveronožne ljubimce, redovite suputnike, vesele obitelji Pavlić.

Detaljna dijagnostika u servisu                                                                       

Pregled vozila Toyota Corolla, u standardnoj proceduri servisnog prijema Neostar servisa, obavio je servisni savjetnik Vladimir Vuković te pritom uočio čitav niz kvarova, oštećenja i nedostataka. Osim oštećenja uzrokovanog sudarom, uočeni su tragovi hrđe na vozačkim vratima s tendencijom širenja, veća oštećenje na prednjem braniku kao i nedostatak ukrasnih lajsni na vratima sa zaključkom kako će Toyota, povrh svega biti i popriličan limarsko-lakirerski izazov. Detaljnom dijagnostikom utvrđeno je relativno dobro stanje motora ali i tu je bilo potrebno zasukati rukave kako bi se izvršila zamjena ulja u sistemu, kočionim oblogama kao i zamjena kompleta svjećica. Dvostupnom auto dizalicom, kako bi se ustanovilo koja sve iznenađenja krije podvozje vozila, automobil je odignut, a pregledom je utvrđeno kako na mandžeti poluosovine propušta mast, ulje na stražnjem amortizeru kao i brojni drugi kvarovi.

Izvršeni popravci

Kompletan popravak limarije, lakiranje elemenata, zamjena prednjih i stražnjih kočionih obloga, diskova, amortizera, akumulatora, ugradnja kompleta ljetnih guma s četiri aluminijska naplatka, prednjih i stražnjih metlica brisača samo su dio izvršenih popravak na Toyoti čija vrijednost je prilikom dolaska u servis procijenjena na iznos od 5.200 kuna. Tehnički potpuno ispravna Toyota Corolla s višestruko uvećanom tržišnom vrijednosti nakon makeovera predana je vlasnici Jasni koja se nada kako će ju stara Toyota u novom besprijekornom stanju služiti do mirovine. Nakon zahvale serviserima koji su obavili odličan posao u rekordno kratkom vremenu, Jasna se poljupcem zahvalila i suprugu za priređeno rođendansko iznenađenje te su se uputili na zajedničku i prvu vožnju novom srebrnom jurilicom.

NEOmoguća misija 2 u programu RTL Televizije

I ovaj slučaj završio je uspješnim popravkom, zadovoljnim serviserima te dirljivim reakcijama dobitnika. Za popraviti je ostao još treći automobil, vozilo je u servis doputovalo s juga, točnije iz Ploča i na njemu već intenzivno rade vrijedni mehaničari AutoZubak Neostar servisa. Četiri TV reportaže već su prikazane u programu RTL Televizije dok će priča o trećem automobilu biti emitirana 23. i 25. svibnja kao i „the best off“ svih epizoda.  

Fotografije: Davor Puklavec i Luka Stanzl // PIXSELL

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.