Obavijesti

News

Komentari 11

Vinko Martinović oslobođen za ubojstvo Jasmine Đukić 1996.

Vinko Martinović oslobođen za ubojstvo Jasmine Đukić 1996.
1

Štela je za isti zločin bio osuđen na osam godina zatvora, no Vrhovni je sud presudu ukinuo zbog propusta u postupku te naložio njegovo ponavljanje

VIDEO

Vinko Martinović Štela nepravomoćno je oslobođen optužbe da je 7. ožujka 1996. godine ubio Jasminu Đukić u njezinom stanu u Mostaru u Ulici Krste Frankopana. 

Kako je pojasnio predsjednik sudskog vijeća Tomislav Juriša, materijalni tragovi u stanu su izuzeti neprofesionalno i nestručno, a Štelu je teretio jedino iskaz Đine Zekana dan u istrazi. Kada se tome dodaju i pritisci tajnih službi BiH i Hrvatske da se Štela pošto poto smjesti u pritvor kako bi se izručio Haagu sud se nije uvjerio da je on kriv. Naime, iz iskaza Đine Zekana u istrazi proizlazi ili da je bio u najmanju ruku pomagač ili da su ga instruirale tajne službe. Kako je vještak utvrdio da Zekan boluje od PTSP-a, depresije do razine psihotičnosti, paranoidnih ideja te da ima odmak od realiteta u smislu svog položaja i položaja drugih sud mu nije povjerovao.

S druge strane, 7, 8 svjedoka je, što posredno, što neposredno, dalo alibi Martinoviću pa ga je na kraju sud oslobodio. 

Martinović nije došao na izricanje presude.

Za isti zločin već osuđen, ali je presuda ukinuta

Štela je za isti zločin bio osuđen na osam godina zatvora, no Vrhovni je sud presudu ukinuo zbog propusta u postupku te naložio njegovo ponavljanje. Prije ga se teretilo za ubojstvo iz koristoljublja, no naknadno je optužba ublažena u "obično ubojstvo".

Martinović je kao pripadnik tzv. Kažnjeničke bojne osuđen za ratni zločin nad Bošnjacima tijekom hrvatsko-muslimanskog sukoba, a nakon odsluženja dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne pušten je na slobodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.