Obavijesti

News

Komentari 10

Neredi u Libiji: Militanti odani Gadafiju zauzeli su Bani Walid

Neredi u Libiji: Militanti odani Gadafiju zauzeli su Bani Walid
1

Militanti su u središtu grada izvjesili nove zelene zastave, koje su simbol Gadafijeve 42-godišnje vladavine. U borbama je poginulo dvoje ljudi, a ranjeno ih je barem 20

VIDEO

U ponovnim sukobima u Libiji militanti lojalni pokojnom svrgnutom vođi Moameru Gadafiju preuzeli su kontrolu nad Bani Walidom. Mašući svojim zelenim zastavama prkose novoj libijskoj vladi.

Iako će se ustanak Gadafijevih pristaša poraženih u građanskom ratu teško proširiti Libijom, dodatan je problem vladi koja se posljednjih tjedana suočava s brojnim problemima.

- Oni sada kontroliraju grad - kazao je za Reuters jedan od boraca vjernih Nacionalnom prijelaznom vijeću. Naglasio je da militanti mašu novim zelenim zastavama koje su postavili u središte grada. Zastave su simbol Gadafijeve 42-godišnje vladavine.

Stanovnici Bani Walida svjedoče da su dvije osobe poginule, a 20 ih je ranjeno u borbama u kojima se koristilo topništvo.

Bani Walid, inače sjedište snažnog plemena Warfallaha, bio je jedan od posljednjih gradova koji se predao Gadafijevim protivnicima. Mnogi stanovnici Bani Walida protive se novoj vlasti.

Čelnik libijskog ratnog zrakoplovstva potvrdio je da su ratni zrakoplovi mobilizirani i spremni za let prema Bani Walidu, a oko 1500 vojnika iz raznih militantnih skupina diljem zapadne Libije spremno je napasti grad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.