News

Komentari 124

Nesreća: Gliser udario u brod i 'uletio' na plažu među kupače

Nesreća: Gliser udario u brod i 'uletio' na plažu među kupače

Gliser je nastavio sam i uletio među ljude na plaži. Nastao je stampedo. Jedna žena je iščašila rame, kaže očevidac nesreće. Tri su osobe spašene iz mora

Gliser je kraj Dramlja nedaleko od Crikvenice u četvrtak popodne uletio na plažu. Kako kažu očevici, na gliseru je bio jedan čovjek. Tvrde da je prvo udario u turistički brod pa je ispao iz glisera.

- Gliser je nastavio sam i uletio među ljude na plaži. Nastao je stampedo. Jedna žena je iščašila rame. Samo pukom srećom nije bilo više ozlijeđenih - kaže očevidac nesreće. 

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kažu da se ispred hotela Omorika gliser koji je plovio pod hrvatskom zastavom sudario s manjom jedrilicom.

- Odmah po dojavi na poziciju nesreće isplovili su službenici Lučka kapetanije Rijeka koji su započeli službeni očevid u suradnji sa Pomorskom policijom. Prema prikupljenim podacima u okviru očevida utvrđeno je da je uslijed sudara dviju brodica, gliser udario u pramac manje jedrilice pri čemu su iz glisera ispale osobe (ne zna se još točan broj, među njima vjerojatno i voditelj brodice) te je gliser bez nadzora nastavio plovidbu i nasukao se na plaži ispred crikveničkog hotela Omorike. U ovoj pomorskoj nesreći ozlijeđena je jedna ženska osoba, no njezine ozljede srećom nisu opasne po život te je ozlijeđena prevezena kolima Hitne medicinske pomoći u KBC Sušak, u Rijeku. Preostale tri osobe spašene su iz mora te će čim to bude moguće dati izjave u okviru očevidnih radnji o uzrocima ove pomorske nesreće - objavilo je Ministarstvo. 

Najčitaniji članci