Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Putnički vlak udario u kamion: Dijete je palo, a majka vrištala

Riječ je o vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb-Osijek. Prema riječima putnika jedna žena se srušila i pruža joj se liječnička pomoć. Navodno je ozlijeđen i strojovođa

Foto: čitatelj 24sata
68 komentara

Čula sam dijete kako vrišti u susjednom kupeu. Mislim da se nije ozlijedilo, nego da se samo jako uplašilo. Trenutak prije svi smo u jakom trzaju popadali. Naš vlak se zabio u veliki kamion pun šljunka.

Rekla nam je to Magdalena Radić (21), studentica koja se u utorak našla u vlaku, koji je iz Zagreba putovao prema Križevcima. Brzi vlak se oko 13.44 sati zabio u kamion na pružnom prijelazu u mjestu Potočec u Gradecu kraj Vrbovca.

Foto: čitatelj 24sata/Facebook

- Vidjela sam da je strojovođi krvava ruka, ali bio je pri svijesti. Došla je Hitna i pružala pomoć kondukteru. Jedna žena je imala veliku kvrgu na glavi, drugu je bolio vrat, a treća je ozlijedila nogu - svjedoči Magdalena.

Prema riječima drugog putnika, jedna žena se srušila te je i njoj trebala liječnička pomoć. Vlak je u naletu udario u šleper, koji je bio točno na pruzi u trenutku udara, i odbacio ga pokraj pruge. Šljunak se rasuo iz kamiona. Prednji dio lokomotive potpuno je uništen, kabina ulubljena, prozori smrskani... Putnici su u šoku.

- Vozač kamiona nije se zaustavio na uključenu signalizaciju ispred prijelaza te je podletio pod putnički vlak broj 973. Željezničko-cestovni prijelaz bio je ispravan - stoji u priopćenju HŽ Infrastrukture.

Nisu iznosili previše detalja, čekali su da se završi očevid. Nesreća se dogodila na gradilištu vezanom uz gradnju drugog kolosijeka na relaciji Dugo Selo - Križevci. Foto: čitatelj 24sata/Facebook

- Dvaput smo imali sreće. Za treći put nismo sigurni - govorili su HŽ-ovci aludirajući na nesreću koja se dogodila u nedjelju.
Podsjetimo, samo dva dana ranije, u nedjelju ujutro, brzi putnički vlak sa 68 putnika izletio je s tračnica na istoj pruzi u Lonjici, također kraj Vrbovca. Bilo je to svega 15-ak kilometara od ove nesreće. Strojovođu su u nedjelju odvezli u Klinički bolnički centar Dubrava. Nije bio ozlijeđen, ali je pretrpio veliki šok. Radnici konzorcija DIV, Dalekovoda i Zagreb-Montaže u noći na nedjelju istovarivali su nove tračnice za potrebe gradilišta te su jednu ostavili preko pruge. Iduće jutro vlak je na ostavljenu tračnicu naletio sa 100 kilometara na sat i iskočio s tračnica. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Inače, radi se o jednom od najvećih građevinskih projekata u zemlji. Obnavlja se postojeći kolosijek i gradi drugi.

Možda vas zanima i ovo:
Message