News

Komentari 0

Nestao u Bibinjama: Potraga za 27-godišnjakom traje i dalje

Nestao u Bibinjama: Potraga za 27-godišnjakom traje i dalje

Službenici MRCC Rijeka pokrenuli su koordiniranu akciju traganja za nestalim M.W. (rođen 1993. godine), državljaninom Republike Hrvatske, čiji nestanak je dojavljen u nedjelju, 5. srpnja u 23.05 sati

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetim koordiniranim aktivnostima u Zadarskom akvatoriju, u cilju pronalaska nestale osobe, za kojim se traga od nedjelje navečer.

Službenici MRCC Rijeka pokrenuli su koordiniranu akciju traganja za nestalim M.W. (rođen 1993. godine), državljaninom Republike Hrvatske, čiji nestanak je dojavljen u nedjelju, 5. srpnja u 23.05 sati, nakon pronalaska napuštene brodice sa osobnim dokumentima nestaloga, ispred lučice Lipauska, u mjestu Bibinje. Odmah po zaprimanju dojave iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar te službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar).

Nakon detaljne pretrage područja od Luke Gaženica duž-obalno do mjesta Bibinje, nestala osoba nije pronađena te je u ponedjeljak, 6. srpnja u 01.15h zbog smanjene vidljivosti akcija TiS-a privremeno prekinuta, do pojave dnevnog svijetla, dok je putem obalnih radio-postaja emitirana poruka za hitnost (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalom osobom.

Istoga dana u 06.00h ujutro nastavljena je pomorska akcija traganja, a od 09.00h angažirani su pripadnici interventne jedinice Policijske uprave Zadarske, koji su proveli podmorsko traganje, dok su sa kopnene strane, uz službenike LK Zadar angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

S obzirom na jačanje nepovoljnih vremenskih prilika, iz MRCC Rijeka je u akciju traganja angažiran zrakoplov tipa 'Pilatus', iz sastava Obalne straže, koji je sa preletima područja traganja započeo u 10.00h, dok je u 13.07h zračno traganje nastavljeno uz pomoć helikoptera, također iz sastava Obalne straže.

Intenzivno koordinirano traganje zbog daljnjeg jačanja nepovoljnih vremenskih prilika reducirano je u kasnim popodnevnim satima te su od 17.00h u nastavku traganja zadržane pomorske jedinice, sačinjene od službenika LK Zadar i PPAP Zadar.

Kako do kasnih večernjih sati koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim nije rezultirala, a vremenske prilike na moru izrazito su se pogoršale, iz akcije su povučene i preostale pomorske jedinice te će se tijekom današnjeg dana traganje za nestalim nastaviti u okviru redovnoga nadzora sigurnosti plovidbe, u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar.

Najčitaniji članci