Obavijesti

News

Komentari 5

Netanyahu zahvalio Bidenu na 'moralnoj jasnoći' i poručio: 'Izrael će poraziti Hamas'

Netanyahu zahvalio Bidenu na 'moralnoj jasnoći' i poručio: 'Izrael će poraziti  Hamas'

Biden je u srijedu rano ujutro stigao u Izrael kako bi izrazio solidarnost s Izraelcima te razgovarao s tamošnjim vodstvom o njihovim ratnim planovima

VIDEO

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zahvalio je Joeu Bidenu na njegovoj „moralnoj jasnoći“ tijekom posjeta američkog predsjednika koji je obećao nastavak potpore Izraelu i sugerirao da potencijalno vjeruje izraelskoj verziji napada na bolnicu u Gazi. 

Biden je u srijedu rano ujutro stigao u Izrael kako bi izrazio solidarnost s tom zemljom te razgovarao s tamošnjim vodstvom o njihovim ratnim planovima, piše BBC.

Na sinagogu u Berlinu bacili molotovljeve koktele, Scholz najavio pojačanje sigurnosti
Na sinagogu u Berlinu bacili molotovljeve koktele, Scholz najavio pojačanje sigurnosti

Američki predsjednik je nakon Izraela planirao posjetiti i Jordan gdje se trebao sastati i s egipatskim i palestinskim vodstvom, no to je otkazano nakon napada na bolnicu u Gazi u kojoj je, prema palestinskim tvrdnjama, ubijeno više stotina ljudi. 

Palestinci za napad okrivljuju Izrael, a izraelska vojska pak tvrdi da se eksplozija dogodila zbog pada rakete militantne skupine Islamistički džihad, ispaljene iz pojasa Gaze. 

Biden je rekao da je „duboko ožalošćen i zgrožen“ tim incidentom, no i sugerirao da potencijalno vjeruje izraelskoj verziji događaja. 

- Na temelju onog što sam vidio, čini se da je to učinila druga strana, ne vi. No imamo mnogo ljudi tamo koji nisu sigurni tako da imamo puno – imamo puno toga za prevladati- rekao je američki predsjednik.

Vođa Hamasa pisao ministru BiH? 'Okončajte okupacije naših teritorija i deblokirajte Gazu'
Vođa Hamasa pisao ministru BiH? 'Okončajte okupacije naših teritorija i deblokirajte Gazu'

Biden je ranije, iz predsjedničkog zrakoplova, priopćio kako SAD žali za „pacijentima, medicinskim osobljem i drugim nevinima koji su poginuli ili ozlijeđeni u ovoj tragediji“, ne navodeći krivca. 

Netanyahu je zahvalio „istinskom prijatelju“ Bidenu na njegovoj podršci Izraelu i tome što posjeduje „moralnu jasnoću“. 

Najdugovječniji izraelski premijer, suočen s nizom procesa zbog navodne korupcije, rekao je kako se „civilizirani svijet mora ujediniti kako bi porazio Hamas“, kao što se to postiglo u borbi protiv Islamske države, piše BBC. 

Napad Hamasa 7. listopada na pogranična područja, u kojem je poginulo više od 1300 ljudi, usporedio je s napadima terorista na SAD 11. rujna 2003. nakon kojeg je SAD pokrenuo takozvani „globalni rat protiv terorizma“. 

Plenković: Terorizam se oslanja na ovakva zbivanja, sigurnosne službe trebaju pratiti situaciju
Plenković: Terorizam se oslanja na ovakva zbivanja,  sigurnosne službe trebaju pratiti situaciju

- Porazit ćemo Hamas i ukloniti tu groznu prijetnju iz naših života- nastavio je Netanyahu, kazavši da to nije samo na dobrobit Izraela, nego svih. 

Biden je naglasio da Hamas ne predstavlja sve Palestince te da čini štetu i njima samima. 

Masakr Hamasa 7. listopada opisao je pokoljem, istaknuvši da je taj dan ubijen i 31 Amerikanac. 

Američki predsjednik najavio je da će SAD nastaviti podržavati Izrael te da će razgovarati o daljnjim planovima Izraela u ratu. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina