Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Netko ju je silovao: Rodila je, a 10 godina leži u bolnici u komi

Osoblje zdravstvenog centra Hacienda u američkom Phoenixu pod istragom je nakon što je pacijentica koja je u vegetativnom stanju već 10 godina rodila bebu

Reuters
Foto: Reuters
36 komentara

Žena se koja se porodila tri dana prije Nove Godine u vegetativnom stanju se nalazi otkako se 2008. godine gotovo utopila. Nitko od osoblja nije bio svjestan njene trudnoće sve dok nije počela rađati. Totalno su se šokirali kada su je čuli kako jauče kada je krenuo porod. Dječak kojeg je rodila je dobro.

Pokrenuta je istraga o seksualnom zlostavljanju u zdravstvenom centru Hacienda u američkom Phoenixu, a muško osoblje sada može ući u prostoriju samo u pratnji ženske kolegice. Ograničili su kretanje posjetitelja, a u istragu se, osim policije, uključilo i ministarstvo zdravstva. Slučaj je potresao cijelu javnost.

- Koliko znamo, čula ju je dežurna medicinska sestra. Ona je i porodila pacijenticu - rekao je anonimni izvor iz bolnice za CBS News.

- Pacijentica je već godinama u takvom stanju da ne može nikako komunicirati. S obzirom da joj je potrebna cjelodnevna njega, pristup njenoj sobi su imali brojni medicinski djelatnici. Ona se zbog svog stanja nikako nije mogla braniti - rekao je anonimni izvor.

Sve institucije uključene u istragu slučaja ne žele ništa službeno komentirati. 

Ustanova je kazala kako ne može komentirati navode o istrazi, te da je njihov prioritet zdravlje i sigurnost pacijenata.

- U našem najboljem interesu je utvrditi sve činjenicu o ovom slučaju koji je bez presedana. Aktivirali smo sve sigurnosne mjere i prioritet nam je da se svaki pacijent u našoj ustanovi osjeća sigurno - rekli su iz uprave centra Hacienda.

Zdravstveni centar osnovan je 1967. godine i imao je reputaciju jedne od najboljih medicinskih ustanova u Arizoni. Imaju oko 2500 pacijenata godišnje.

Možda vas zanima i ovo:
Message