Obavijesti

News

Komentari 178

Netko u Zagrebu truje pse?! Na ulici našli čudni bijeli prah

Netko u Zagrebu truje pse?! Na ulici našli čudni bijeli prah
15

Tijekom noći i jutra u nedjelju zagrebačka policija i Centar 112 dobili su više dojava zabrinutih građana koji su uočili 'bijelu tvar' na lokacijama u zapadnom dijelu Zagreba. Prah su poslali na analizu

VIDEO

Od Jaruna preko Vrbana do Prečkog. Sve je puno tog bijelog praha. Policija je u subotu pretraživala taj dio, prijateljicu su mi zaustavili i pregledali što nosi u torbi, rekla nam je čitateljica 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:08

Ured za upravljanje u hitnim situacijama pozvao je vlasnike kućnih ljubimaca da pojačaju nadzor nad njihovim kretanjem jer je tijekom noći i jutra zagrebačka policija i Centar 112 dobila više dojave zabrinutih građana koji su uočili "bijelu tvar" na lokacijama u zapadnom dijelu Zagreba.

Tvar je izuzeta i poslana na analizu., stoji u priopćenju.

- Kako bi se osigurala kvaliteta života građana Grada Zagreba i učinkovito funkcioniranje svih sudionika hitnih službi iz Ureda pozivaju građane da ostatke hrane i sitni kućanski otpad, uključujući i građevinski materijal odlažu na za to predviđena mjesta. Time se želi spriječiti neopravdano širenje panike među vlasnicima kućnih ljubimaca - piše u priopćenju.

Iz policije su nam potvrdili da su njihovi djelatnici tijekom subote izašli na teren te da je u tijeku uklanjanje praha, koji nalikuje na brašno. 

- Ovo je strašno. Taj bijeli prah je na svakih nekoliko metara. Ne mogu vjerovati da postoje takvi ljudi koji ne vole životinje i u stanju su ih namjerno trovati. Pa meni moj pas nije samo kućni ljubimac, on je kao član moje ubitelji, obožavam ga - govori nam stanarka kvarta Prečko koju smo zatekli u nedjeljnoj šetnji s psom. 

Prekrasan je sunčan dan, ali vlasnici pasa nisu nimalo opušteni. 

- Čuli smo da je nekoliko pasa navodno otrovano. U strahu smo svi. Evo šetamo, ali držim svog psa na kratkoj uzici i samo gledam lijevo-desno da ne bi pas to ponjuškao jer, koliko sam čula, dovoljno je da pas samo to udahne - dodaje ova stanarka. 


Stanovnici su ogorčeni jer službe odmah nisu isprale prah tijekom jučerašnjeg dana. 

- Komunalni redari su jučer izašli na teren. Bila je i policija. Gledali su prah, ali su ga i ostavili, umjesto da su ga isprali. Pa apsurdno stvarno. Kao da tražiš onog tko je postavio bombu, ali bombu ostaviš na travi. Baš me zanima kako bi našem glavnom čovjeku, neću mu ni reći ime, zna se na koga mislim, bilo da je u njegovom kvartu otrov i da mu se pas, kojeg toliko voli, otruje. E, da je tamo negdje onda bi se odmah reagiralo i uklonilo  - kaže nam Renato Mettesi iz ovog kvarta. 

- Sram može biti tog koji truje naše ljubimce. Nije ovo prvi put, svako malo se taj prah pojavi i nikad se ne otkrije krivac - kažu stanari.

Stoga stanovnici šetaju s bočicom vode i sami ispiru otrov kad naiđu na njega te u Facebook grupi javljaju ostalima lokacije i upozorenja da pripaze na svoje četveronožne ljubimce. 

- Ja nisam iz ovog kvarta, uopće nisam znala za taj otrov, ali su me, srećom, upozorili prolaznici da pripazim. I sad vidim taj prah na svakom koraku. Tu u blizini je i dječji park, ne mogu vjerovati da nekome padne napamet takvo nešto, pa što da dijete, ne daj Bože, to dotakne, udahne - ljutito se pita prolaznica u blizini Tržnice Prečko. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju
Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih
ZATVORILI CESTU ZA PROMET

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih

Na mjestu nesreće je uz policiju stigla i Hitna pomoć te vatrogasci