Obavijesti

News

Komentari 78

Neugodan doček za premijerku: Pred bolnicom joj okrenuli leđa!

Neugodan doček za premijerku: Pred bolnicom  joj okrenuli leđa!
1

Premijerka Wilmes je jučer bila u planiranoj posjeti i bolnici Delta u Auderghemu, međutim, to je bio prvi put da je posjetila ove ustanove otkako se korona virus pojavio u Belgiji.

VIDEO

Premijerku Belgije Sophie Wilmes jučer je imala neugodan doček prilikom službene posjete bolnici u Bruxellesu, nakon što su zdravstveni radnici u znak protesta okrenuli leđa dok je ona pored njih prolazila u službenom automobilu. 

The Brussels Times piše da je riječ o bolnici Saint Peter (Sveti Petar) koja je zapravo sve vrijeme bila glavna tijekom pandemije korona virusa u kojoj se osoblje borilo da pruži potrebnu medicinsku pomoć svim zaraženim pacijentima. Prvi belgijski pacijent Philippe Soubry liječen je u njoj nakon povratka iz kineskog Wuhana gdje je i započela pandemija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Kako je rastao broj zaraženih i ostale bolnice su se priključile liječenju pacijenata, a premijerka Wilmes je jučer bila u planiranoj posjeti i bolnici Delta u Auderghemu, međutim, to je bio prvi put da je posjetila ove ustanove otkako se korona virus pojavio u Belgiji.

- Posjete bolnicama Delta i Saint Peter bili su od izuzetne važnosti prije svega zbog susreta i dijaloga medicinskog osoblja i mene. Zdravstvena situacija, mentalno zdravlje, vrednovanje posla, kao i financiranje zdravstvene zaštite, samo su neke od tema o kojima smo raspravljali - napisala je na Twitter profilu premijerka Wilmes.

'Neću respirator, potrebniji je mladima', rekla je. I umrla...
'Neću respirator, potrebniji je mladima', rekla je. I umrla...

Međutim, dijalog s medicinskim sestrama i drugim zaposlenicima djelovao je potpuno drugačije. Kada je njen automobil prolazio pored bolnice Saint Peter i krenuo prema ulazu, zdravstveni radnici su u dva reda stajali na tom mjestu, ali okrenuti leđima, a neki od promatrača su to objasnili kao sramotan potez.

Ipak, predstavnici zaposlenih su kasnije kazali kako je upravo medicinsko osoblje razočarano vladinim postupanjem s pandemijom pogotovo kada je riječ o upravljanju krizom i ophođenju prema zdravstvu generalno pri čemu se, između ostalog, misli na niske plaće, nedostatak osoblja, kao i na smanjenje budžeta namijenjenog ovoj djelatnosti.

Također su nezadovoljno pokušajem vlade da zaposli nekvalificirano osoblje koje bi trebalo pružiti medicinsku uslugu pacijentima, umjesto da se angažiraju ljudi iz struke.

Zbog epidemije selo na granici je napola zatvoreno i otvoreno
Zbog epidemije selo na granici je napola zatvoreno i otvoreno

Philippe Leroy, generalni direktor bolnice Saint Peter trudeći se popraviti situaciju kazao je kako je posjeta premijerke vrlo značajna.

- Medicinski radnici su bili suočeni s mnoštvom emocija. Umorni su i u pojedinim trenucima jako nervozni zbog svega što se događalo i vjerujem da je to rezultiralo onakvim postupkom - kazao je Leroy.

U međuvremenu glasnogovornik ureda premijerke je kazao da je "cilj vlade da upravlja krizom, a ne da je dodatno oteža te da je zbog toga nekada neophodno donijeti teške odluke".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću
IZBORI 2024.

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece
Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku