Obavijesti

News

Komentari 220

'Neugodno me iznenadio stav Mađarske, razgovarat ćemo...'

'Neugodno me iznenadio stav Mađarske, razgovarat ćemo...'
1

Mađarska neće poduprijeti hrvatski zahtjev za članstvo u Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) zbog odnosa prema MOL-u i njezinu šefu Zsoltu Hernadiju

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u Točki na tjedan na N1, a veliki intervju možete pogledati sutra od 9 sati. Tom prilikom komentirala je i odnose Hrvatske i susjednih država.

''Ne mislim da bi ova arbitraža trebala određivati slovenski stav prema nama u odnosu na druga pitanja od OECD-a do Schengena. Odnosi Hrvatske i Slovenije su u globalu puno pozitivniji nego samo ovo pitanje o kojima se neprestance govori. Preko milijun Slovenaca posjećuje Hrvatsku obalu i rado su viđeni gosti. Isto je s Mađariima'', kazala je predsjednica te se osvrnula i na mađarsku blokadu ulaska Hrvatske u OECD.

''Neugodno sam iznenađena stavom Mađarske i o tome ću razgovarati s premijerom Orbanom i predsjednikom Aderom. Postavit ću to pitanje na stol da malo dublje to raspravimo. Postoje otvoreni problemi koji nisu lako rješivi kao INA MOL. Mislim da postoji način da kao zrele demokratske države pristupimo rješavanju svega toga'', rekla je Grabar Kitarović za Točku na tjedan N1 televizije.

Podsjetimo, Mađarska neće poduprijeti hrvatski zahtjev za članstvo u Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) zbog odnosa prema MOL-u i njezinu šefu Zsoltu Hernadiju, objavilo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova u petak.

U priopćenju koje prenosi mađarska agencija MTI, ministarstvo navodi da su stanje oko MOL-ovih investicija u Hrvatskoj i hrvatskog tretmana predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija glavni razlozi povlačenju potpore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 220
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.