Obavijesti

News

Komentari 265

Neutješni roditelji pitaju: Zašto je umrla naša malena Matea?

Neutješni roditelji pitaju: Zašto je umrla naša malena Matea?
4

Poslali je kući: Mateu Matić pokopali su u utorak. Borila se s jakim kašljem i visokom temperaturom. Nalazi obdukcije uskoro će pokazati točan uzrok smrti

VIDEO

Da su liječnici na vrijeme prepoznali simptome bolesti i kćer zadržali na liječenju, ona bi ostala živa . No oni su nas gotovo tri tjedna ‘šetali’ stalno nam govoreći kako će sve biti u redu, govori nam Matej Matić (24) iz bjelovarskog naselja Predavca, očajni otac koji je izgubio svog 15-mjesečnog anđela. Neutješna je i majka Ivana (20). Roditelji za smrt svoje kćeri krive liječnike.

POGLEDAJTE VIDEO: Tragedija u Bjelovaru

Pokretanje videa...

24sata Video 00:15

- Prvi put smo došli s Mateom u Dom zdravlja 13. studenog kod doktora Tomislava Miklića , koji joj je odredio terapiju injekcijama dva puta na dan u trajanju od sedam dana - govore nam roditelji i dodaju:

- Na kontroli nam je rekao kako se vidi poboljšanje i da to potvrđuje RTG snimka pluća. Na toj se snimci vidjelo i povećanje srca, ali to je zanemareno kao eventualni uzrok – kaže otac. Prije odlaska dr. Miklić je odredio drugu terapiju, antibiotskim sirupom uz inhaliranje. Kako se dijete osjećalo sve gore, dežurna liječnica u Domu zdravlja ih je s uputnicom poslala u bolnicu 21. studenog . Došli su hitno na Pedijatriju, gdje je Mateu pregledala dr. Čorah, koja joj je dala, kako roditelji tvrde, injekciju za iskašljavanje i poslala ih kući .

- Izgubljeno je više od dva tjedna dragocjenog vremena , a Matei je svakim danom bivalo sve gore i gore. Dijete je doslovno polako umiralo, a da to nitko od liječnika nije primjećivao ili pridavao važnosti njezinu stanju - govori ogorčeni otac.

Dodaje kako ne može razumjeti zašto djevojčicu nisu zadržali u bolnici ili poslali dalje ako nisu bili sigurni u dijagnozu.

- Govorili su kako je to od šlajma i da će joj biti bolje - kaže.

Dan prije smrti, u petak, 4. prosinca, roditelji kažu da su ponovno pokucali na vrata dr. Miklića, koji je kazao kako teško diše zbog šlajma . Umjesto poboljšanja Matei se stanje drastično pogoršalo. Idućeg dana, 5. prosinca, oko 11 sati ponovno su došli na Pedijatriju, ali bilo je već vidljivo da joj nema spasa. Djevojčica je, nažalost, umrla .

- Dežurna liječnica je sve pokušala, ali je bilo kasno. Da ju je dr. Miklić dan ranije hospitalizirao, ili doktorica Čohar tjedan dana prije toga zadržala na Pedijatriji, umjesto što ju je poslala kući, Matea bi danas bila živa - izgovorio nam je posljednjim snagama shrvani otac.

Djevojčica se protiv bolesti borila puna tri tjedna. Pravi uzrok njezine smrti bit će poznat kad stignu nalazi obdukcije , koja je provedena u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu. No to nije kraj svim nedaćama koje je doživio mladi bračni par. Dok se kći nalazila na obdukciji u Zagrebu, oni su u ponedjeljak, dan uoči pogreba, dvadesetak minuta prije ponoći, došli potražiti na Hitnom bolničkom odjelu pomoć jer su bili u teškom emotivnom stanju. Nakon što ih je dežurna liječnica pregledala i ukazala im pomoć, na povijesti bolesti je upisala dijagnozu koju su Ivana i Matej vidjeli kad su stigli kući, u osam kilometara udaljeni Predavac. Šokirano su pročitali – F10 – Duševni poremećaji i poremećaji ponašanja uzrokovani alkoholom. Vratili su se u bolnicu i zatražili ispravak dijagnoze tvrdeći da nisu konzumirali alkohol nego je uzrok njihova stanja smrt kćeri.

Kako nisu naišli na razumijevanje, pozvali su policiju, s kojom su otišli u postaju, gdje je alkotestom utvrđeno da nisu pili i da oboje imaju 0 promila alkohola. Iz ravnateljstva bjelovarske Opće bolnice su nam odgovorili kako su njihovi liječnici tek u dijelu bili uključeni u liječenje preminule djevojčice te da su postupili “prema trenutnoj kliničkoj procjeni i stručnim smjernicama, pravilima pedijatrijske struke ”. Kažu da je Matea primljena u bolnicu u izrazito teškom stanju te da su joj se vrlo brzo pogoršale vitalne funkcije, no nažalost, nisu mogli utjecati na ishod. Nisu komentirali činjenicu da je liječnica napisala da su roditelji bili pijani iako je nepunih pola sata poslije policija utvrdila da nisu. Liječnik Miklić iz Doma zdravlja, koji je prvi primio djevojčicu, nije imao komentara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 265
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.