Obavijesti

News

Komentari 44

Neviđeno: Policajac autom udario avion pa helikopter

Neviđeno: Policajac autom udario avion pa helikopter
10

ZADAR: Policajac koji nije bio u službi u četvrtak u noći Peugeotom je probio ogradu aerodroma Zemunik. Zabio se u avion, a zatim i helikopter

VIDEO

Stigao sam na aerodrom oko 7.30 sati i dočekao me nesvakidašnji prizor. Avion Cessna 172M u vlasništvu Aero kluba Zadar, čiji sam član, udario u helikopter tvrtke Eudora let. Kako sam doznao, u noći u četvrtak muškarac je Peugeotom probio zaštitnu ogradu aerodroma i udario zrakoplov, koji je potom odbacio na helikopter. Dao se u bijeg, no čuo sam da ga je policija uhvatila, rekao nam je čitatelj Milan Gulan koji je snimio sudar u zadarskoj zračnoj luci Zemunik. Srećom, ozlijeđenih nije bilo. Kako doznajemo od policije, vozač automobila je bio 33-godišnji policajac. U trenutku nesreće nije bi u službi, a izmjerili su mu 0,25 promila alkohola. Neslužbeno doznajemo da je riječ o policajcu J.M. Uhvatili su ga oko četiri sata. U zračnoj luci rekli su nam da je muškarac vozio vrlo brzo jer je avion odgurao nekih desetak metara prije nego ga je zabio u helikopter. Dodaju da je potpuno uništen.
- Iako ne izgleda tako, avion je u vrlo lošem stanju i popravak će biti skup. Savinut je propeler, stradao je motor, a i jedno krilo je uništeno - opisao nam je Gulan štetu. Kaže da je na aerodromu bilo još zrakoplova, tako da je prava sreća da je samo jedan "stradao". Direktorica zadarske Zračne luke Katica Pupić Bakrač tome dodaje kako je tragedija mogla biti i veća da su se kojim slučajem zapalili vozilo, avion i helikopter. Podsjeća da već dulje vrijeme upozoravaju nadležne da se cesta treba zatvoriti. To je svojedobno bilo u planu, ali je ministar Božidar Kalmeta popustio pritiscima mještana Zemunika, koji se nisu htjeli koristiti novoizgrađenom brzom cestom. U srpnju prošle godine ministar im je obećao kako će se voziti starom cestom sve dok se ne izgradi podvožnjak ili tunel ispod piste. Štetu na zrakoplovu i helikopteru pokrit će osiguranja, a ona se već sada procjenjuje na oko milijun kuna. Glavni inspektor za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović već sada misli da je šteta na cesni totalna.
- Još uvijek dvojimo ima li smisla popravljati trup i motor, ali osobno mislim da nema nikakva smisla - rekao je Vodanović.
U trenutku dok su novinarske ekipe obilazile mjesto nesreće, u obilazak Zračne luke Zadar stigli su, ne znajući za nesreću, i predstavnici Europskog zajedničkog zračnog prostora, koji su po nalogu Europske komisije došli vidjeti ispunjavaju li naše zračne luke sve europske propise iz Sporazuma potpisanog 2006. godine. Posebno su bili zainteresirani za sigurnost zadarskoga aerodroma. Što će tek napisati u svom izvješću, nakon što su vidjeli razvaljenu ogradu i na stajanci slupani auto, avion i helikopter samo oni znaju, a mi možemo pretpostavljati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.