Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
460 komentara

'Nevin sam, mnogima sam trn u oku jer jačam našu vojsku...'

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je kaznenu prijavu protiv Damira Krstičevića i sudionika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika

Zagreb: Damir Krstičević obratio se medijima i komentirao nabavu aviona
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
460 komentara

Ministar obrane i potpredsjednik hrvatske vlade Damir Krstičević u subotu je u Splitu komentirao prijavu koja je protiv njega u Srbiji podnijeta zbog ratnih zločina na području Jajca, javlja N1.

- Očito sam mnogima trn u oku, vjerojatno zato što jačam Hrvatsku vojsku i to na jedan pravi način. Moj ratni put je potpuno čist i na njega sam ponosan, ponosan sam i na put 4. gardijske brigade, to je put ponosa i časti i ja sam iznimno sretan što sam zapovijedao 4. brigadom", kazao je Krstičević.

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i sudionika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.

SUMNJA NA RATNI ZLOČIN 1995. Srbi Krstičevića prijavili 'zbog ubojstva 81 srpskog civila'

List prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Na novinarsko pitanje hoće li mu zbog prijave biti ograničeno kretanje u regiji, odgovorio je: "Zbog čega, zašto, koja prijava. Ja to uopće ne smatram prijavom. Ja sam slobodan čovjek, časno sam branio domovinu i zbog toga sam iznimno ponosan, na RH je izvršena agresija, to treba znati. Očito mnogi danas žele uprljati 4. gardijsku brigadu i mene kao ratnog zapovjednika. Potpuno sam čist i nevin", kazao je ministar.

Kaže da se 4. brigada nije nalazila u mjestu u vrijeme koje se spominje u prijavi.

"U tom mjestu i vremenu 4. brigada nije bila. Očito nekome odgovara da destabilizira osobno mene i Vladu, da se stavljam u poziciju da se trebam braniti. A za što da se branim, za ništa", kazao je Krstičević i istaknuo da on neće reagirati na prijavu već da to treba učiniti država.

'Za propast s F-16 kriv je Izrael'

Krstičević je u Splitu ponovio da se ne smatra odgovornim za propast nabave borbenih aviona F-16, ta da on i njegov tim svojim postupanjem nisu ugrozili sigurnost građana RH.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1203272 / Izrael potvrdio da SAD nije dala odobrenje za prodaju zrakoplovu Hrvatskoj]

"Mi kao treća strana nismo mogli utjecati, država Izrael je isključivo odgovorna", kazao je.

KRSTIČEVIĆ O FIJASKU S F-16: 'Ne smatram se odgovornim, naša sigurnost nije ugrožena'

Krstičević je ranije tvrdio da non-paper oko aviona ne postoji, a danas je kazao: "Nisam ga vidio."

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message