Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Nevjerojatan prozirni aparatić za zube - Invisalign®

Prozirni aparatići Invisalign® predstavljaju revoluciju u modernoj ortodonciji! Oni su odgovor na sve mane koje susrećemo s klasičnim aparatićima s bravicama.

Foto: Dental centar Ostojić

Užurban način života i sve veći pritisak za što boljim izgledom nametnuo je standarde koje je američka korporacija implementirala u ovaj inovativni sustav u kojem su se sve mane klasičnih aparatića poboljšale i tako omogućile pacijentima diljem svijeta lakšu nosivost i ljepšu estetiku!

Foto: Dental centar Ostojić

Invisalign® aparatići napravljeni su po mjeri svakog pojedinca, i razlikuju se od klasičnih aparatića u tome što je duljina terapije vremenski kraća. Ovisno o kompleksnosti slučaja pacijenti nose točno određen broj prozirnih udlaga po tjednima koje su gotovo nevidljive. Izrađene su od jedinstvenog višeslojnog SmartTrack® materijala i pomoću SmartForce® tehnologije postižu odlične rezultate. Svaka od tih prozirnih udlaga koje se nose dnevno između 20-22 sata i mijenjaju se po tjednima, pomiču zube horizontalno i vertikalno, čak mogu i rotirati zub ako je to previđeno u planu terapije. Kada se prelazi na novi set udlaga, vaši zubi mijenjaju pozicije koje su određene planom terapije koju je odredio doktor.

Foto: Dental centar Ostojić

Iz tjedna u tjedan rezultati su vidljivi i pacijenti imaju još veću želju i snagu nastaviti s dogovorenim planom.

Prednosti Invisalign aparatića:

 • Veća udobnost nošenja (savršeno prianjaju na vaše zube)
 • Estetski ljepši (translucentni, gotovo prozirni)
 • Nema mogućih ozljeda tijekom nošenja (kao npr. kod bravica ukoliko se metalna bravica pokida i žica poreže mekanu sluznicu)
 • Manji broj dolazaka stomatologu (unaprijed se dobiva 7-8 različitih udlaga, a ukoliko pacijent ima nekih nejasnoća telefonskim pozivom ili mailom može riješiti problem)
 • Invisalign® sustav klinički je, i statistički dokazano uspješan sistem ortodontske terapije
 • Posjeduje patentiran compliance indicator koji služi ortodontu kao pokazatelji koliko pacijent doista savjesno i kontinuirano nosi udlagu, pa samim time koliko pacijent pomaže ili odnemaže terapiji
 • Veće samopouzdanje pacijenata zbog njegove nevidljivosti i lakše nosivosti

Tko je kandidat za Invisalign®?

 • Pacijenti koji imaju razmak između zubi
 • Nepravilan zagriz
 • Križni zagriz
 • Zbijene zube (kompresiju)
 • Nepravilan zagriz
 • Rotiran zub

Donijeti odluku za korištenjem Invisalign® sustava veliki je korak što u vremenskom što u financijskom smislu. Ono što je najbitnije je informirati se i dobiti adekvatan plan terapije.

Prvi korak zasigurno je odabrati kliniku koja ima cijeli Invisalign® + iTero® sustav. Dogovoriti pregled na kojem vas doktori upoznaju s Invisalign® sistemom rada, na kojem Vam se pokaže jedan primjer kako izgledaju udlage i na koji način se stavljaju i kako se održava higijena istog. Prije samog digitalnog skeniranja oralne šupljine potrebno je učini ortopan i/ili cbct dijagnostiku. koju možete učiniti u našem CT centru, zatim učiniti klinički pregled i ustanoviti ima li karijesa te učiniti svu potrebnu konzervativu prije početka ortodontske terapije koju isto tako možete učiniti kod nas. Nakon svih tih priprema moramo još učiniti fotografije pomoću SmileLine-a i svu dokumentaciju šaljemo na preciznu dijagnostiku na temelju koje se donosi konačni plan terapije, odnosno u koju kategoriju spada Vaš slučaj; Comprehensive, Light ili Express odnosno koliki je broj potrebnih udlaga i vrijeme nošenja. Pacijentu se može pomoću iTero skenera pokazati simulacija terapije i predviđanja ishoda terapije.

Foto: Dental centar Ostojić Potrebno je još jedanput napomenuti da je savjesno i konstantno nošenje udlaga ključni faktor uspješnosti ishoda terapije. Potrebno je nositi udlagu 20-22 sata dnevno, skidati isključivo za vrijeme jedenja ili pranja zubi. Udlage se mijenjaju na tjednoj bazi odnosno otvarate novi set udlaga koje predstavljaju sljedeću fazu terapije. Broj udlaga ovisi o vrsti anomalije koju je potrebno ispraviti.

Foto: Dental centar Ostojić

Da li je terapija bolna?

Invisalign® udlage su mekane i lagane pa je samim time i nošenje izrazito ugodno. Osim navedenih svojstava potrebno je još jednom napomenuti da su udlage prozirne gotovo nevidljive pa se vizualno nekada ni ne primijete od strane drugih ljudi s kojima stupate u kontakt. Pomicanje zubi ponekad zna biti bolan proces, ali ne radi se o nepodnošljivim bolovima primjerice kao kod zubobolje. Ono što je najbolnije kod klasičnih ortodontskih aparatića su zatezanja žica i bravica što u slučaju Invisaligna® ne postoji. Nema ni oštećenja zubnog mesa i sluznice, a održavanje oralne higijene je nesmetano upravo zato što ga jednostavno skinete prilikom pranja zubi. 
Odlučite li se za ovaj ortodontski sustav pozivamo vas na dane otvorenih vrata 13. i 14. ožujka 2020. godine na našu adresu Resnički put 48, Dental Centar Ostojić.  Uvjerite se u nadmoćnu snagu Invisalign® + iTero® tehnologije!  

Rezervirajte svoj termin na broj telefona 0800 4554

Foto: Dental centar Ostojić

Tema: Promo sadržaj

Message