Obavijesti

News

Komentari 30

Nevrijeme 'potopilo' Zadar, a stižu nam snijeg i olujna bura

Nevrijeme 'potopilo' Zadar,  a stižu nam snijeg i olujna bura
1

Uz pad temperatura u nedjelju će kiša u Gorskom kotaru i Lici prelaziti u snijeg. Meteoalarm je objavio crveno upozorenje za sjeverni Jadran gdje su mogući udari bure do 120 km/h

VIDEO

Kao što se najavljivalo, vikend nam je donio veliku promjenu vremena, zbog ciklone koja se formira nad Italijom i sve jače djeluje i na vrijeme u Hrvatskoj.

Podaci mreže postaja Pljusak.com pokazuju da su Zadrani danas bili na najsnažnijem udaru kiše. Naime, tamo su pale čak 53 litre kiše po četvorno metru i to najviše tijekom ranih jutarnjih sati. Uz grmljavinsko nevrijeme, neke su ceste ujutro bile i pod vodom. 

Kako prenosi Dalmacija danas, duž Jadrana puše umjereno do jako jugo, a u Splitu su olujnu udari dosezali do 72 km/h. Valovi su izazvali i probleme u pomorskom prometu. HAK nešto prije 19 sati navodi da su u prekidu katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Vis. Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje ne pristaju u luku Kaprije.

Nedjelja će nam donijeti još hladnije vrijeme, a obilnih oborina bit će na sjevernom Jadranu, u središnjim predjelima te u Gorskom kotaru i Lici gdje će uz pad temperature kiša prelaziti u snijeg. Vjetar će biti umjeren do jak sjeverni, a u Podravini i Međimurju na udare olujan. 

Na sjevernom Jadranu u nedjelju je moguća jaka i olujna bura, zbog čega je Meteoalarm izdao i crveno upozorenje. DHMZ navodi kako su mogući udari vjetra do 120 km/h.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.