Obavijesti

News

Komentari 89

Nezadovoljni u HDZ-u? Zovko više nije u Odboru za kulturu

Nezadovoljni u HDZ-u? Zovko više nije u Odboru za kulturu
1

Jure Zovko je podnio ostavku na mjesto podpredsjednika Odbora za kulturu HDZ: 'Razlog je što Vrhovništvo HDZ-a nije prepoznalo kvalitetu i stručnost Odbora'

VIDEO

Potpredsjednik HDZ-ova Odbora za kulturu Jure Zovko u četvrtak navečer je putem Facebooka objavio da je dao ostavku na tu funkciju.

'Prije pet minuta nazvao sam Anju Šovagović i podnio ostavku na mjesto podpredsjednika Odbora za kulturu HDZ. Razlog je što Vrhovništvo HDZ-a nije prepoznalo kvalitetu i stručnost Odbora, a smatram pomanjkanjem kulture da šef stranke tijekom pregovora i razgovora nijednom nije nazvao gospođu Šovagović da se s njom posavjetuje tko bi bio prikladan kandidat(kinja) za minstr(icu)a. Napominjem da je HDZ-ov odbor jednoglasno za ministricu predložio gospođu Anju Šovagović', napisao je Zovko.

Nešto slično je već učinio i Ante Ćorušić, kada je saznao da Most ne želi da on bude ministar zdravlja. On je još u srijedu navečer podnio ostavku na mjestu predsjednika HDZ-ovog Odbora za zdravstvo.

Veliko nezadovoljstvo u HDZ-u?

Kako piše Jutarnji list, u HDZ-u vlada veliko nezadovoljstvo zbog izbora ministara, te neke članove stranke ne bi iznenadilo da i neki drugi krenu stopama Ćorušića i Zovka.

Jedan od članova HDZ-a smatra da je najviše nepravde naneseno Tomislavu Ćoriću, koji je slovio kao siguran kandidat za financije  i Damiru Krstičeviću, za kojeg se očekivalo da će dobiti resor obrane.

- Vrh stranke je skoro godinu dana njih dvojicu isticao kao buduće ministre. Ljudi su napravili veliki posao za stranku. Ćorića se, dok im je trebao, slalo na sve strane kad je riječ o financijama i obećavalo mu se svašta. A što se tiče Krstičevića, pa on je velikim dijelom iznio kampanju, dobio ogroman broj preferencijalnih glasova, napravio detaljan program i ima ogromnu podršku u stranci. Obrazovan je i ima najbolje reference za ministra obrane, a vrate mu ovako - rekao je za Jutarnji list jedan visokopozicionirani član stranke. 

Ćorić: Mandatar se odlučio za Marića i ja mu želim sreću

Ipak, Ćorić je za tportal kazao da nije razočaran. 

- Nemam zašto biti. Zdravko Marić odličan je izbor za tu poziciju. Nije točna informacija da smo nas četvorica jutros projurili pored novinara i da nismo htjeli pričati. To su pojedini mediji prenijeli, a istina je da nas nitko ništa nije ni pokušao pitati. Vidite da s vama pričam bez problema. Mandatar je odlučio odabrati Marića i ja mu želim sreću u poslu - kazao je Ćorić za tportal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa
Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH