Obavijesti

News

Komentari 10

Nezapamćena akcija u Americi: Pronašli čak 150 nestale djece

Nezapamćena akcija u Americi: Pronašli  čak 150 nestale djece

Policija iz američke savezne države Tennessee za petero djece sumnja da su bile žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dijete spašeno u sklopu istrage o otmici. Također, nekoliko osoba je uhićeno

Višemjesečna istraga provedena u SAD-u rezultirala je pronalaskom 150 nestale djece stare između tri i 17 godina. Operacija nazvana 'Volunteer Strong' pokrenuta je u američkoj saveznoj državi Tennessee u jesen prošle godine, a policija je djecu pronašla zahvaljujući brzim akcijama koje su provedene u roku od dva tjedna.

Crveni križ mijenja statut da bi mogao smijeniti ravnatelja koji je korisnicima uzimao novac
Crveni križ mijenja statut da bi mogao smijeniti ravnatelja koji je korisnicima uzimao novac

Policija je uhitila i nekoliko osoba, a za petero djece se sumnja da su žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dijete spašeno u sklopu istrage o otmici.

- Nadam se da će ova operacija promijeniti smjer života mnogih ljudi, a za 150 osoba da će ih odvesti na put mogućnosti koje svako dijete zaslužuje - rekao je maršal Tyreece Miller. Tim Burchett, zastupnik u Kongresu, ove je rezultate nazvao čudesnima.

BiH očekuje lockdown: 'Od toga nas dijeli samo nekoliko dana'
BiH očekuje lockdown: 'Od toga nas dijeli samo nekoliko dana'

Okolnosti vezane uz pronađenu djecu variraju od toga da su neka napustila svoj dom, da žive s drugim članovima obitelji, ali i da su bila suočena sa zlostavljanjem ili iskorištavanjem. U akciji je ukupno identificirano 240 djece tako da se potraga za njih 90 nastavlja, prenosi BBC