News

Komentari 10

Nezapamćena akcija u Americi: Pronašli čak 150 nestale djece

Nezapamćena akcija u Americi: Pronašli  čak 150 nestale djece

Policija iz američke savezne države Tennessee za petero djece sumnja da su bile žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dijete spašeno u sklopu istrage o otmici. Također, nekoliko osoba je uhićeno

Višemjesečna istraga provedena u SAD-u rezultirala je pronalaskom 150 nestale djece stare između tri i 17 godina. Operacija nazvana 'Volunteer Strong' pokrenuta je u američkoj saveznoj državi Tennessee u jesen prošle godine, a policija je djecu pronašla zahvaljujući brzim akcijama koje su provedene u roku od dva tjedna.

Policija je uhitila i nekoliko osoba, a za petero djece se sumnja da su žrtve trgovine ljudima, dok je jedno dijete spašeno u sklopu istrage o otmici.

- Nadam se da će ova operacija promijeniti smjer života mnogih ljudi, a za 150 osoba da će ih odvesti na put mogućnosti koje svako dijete zaslužuje - rekao je maršal Tyreece Miller. Tim Burchett, zastupnik u Kongresu, ove je rezultate nazvao čudesnima.

Okolnosti vezane uz pronađenu djecu variraju od toga da su neka napustila svoj dom, da žive s drugim članovima obitelji, ali i da su bila suočena sa zlostavljanjem ili iskorištavanjem. U akciji je ukupno identificirano 240 djece tako da se potraga za njih 90 nastavlja, prenosi BBC
 

Najčitaniji članci