Obavijesti

News

Komentari 42

Nezgoda za rastanak: Kamera udarila Murganić ispred Vlade

Nezgoda za rastanak: Kamera udarila Murganić ispred Vlade
3

U gužvi ispred zgrade Vlade jedan od snimatelja slučajnu je naletio na bivšu ministricu i udario je kamerom u glavu, iako su novinari koji su uzimali izjave od nje pokušali ju upozoriti da se skloni s puta

VIDEO

Smijenjena ministrica socijalne skrbi Nada Murganić jedina je od već bivših ministara koja se u četvrtak pojavila na sjednici Vlade nakon rekonstrukcije u srijedu navečer. Tomislav Tolušić i Gabrijela Žalac, koji su također smijenjeni sa svojih funkcija u srijedu, nisu došli nego su poslali svoje tajnike. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

- Ovo je moja zadnja sjednica, oprostit ću se danas s kolegama - poručila je Murganić pri dolasku. 

'Još jedan razlog zašto odlazim' 

- Bilo mi je čast biti ministrica u Vladi Andreja Plenkovića. Dala sam sve od sebe, sve što sam mogla. Nažalost, kroz neke tragične situacije javnost je mogla vidjeti koliko je rad u ovom resoru težak. Ove silne tragedije koje su opterećivale mene i sustav treba prekinuti. Ako će moj odlazak dovesti do preokreta i novih okolnosti, ja ću biti sretna - rekla je. 

U gužvi ispred zgrade Vlade jedan od snimatelja slučajno je naletio na bivšu ministricu i udario je kamerom u glavu, iako su je novinari koji su uzimali izjave od nje pokušali upozoriti da se skloni s puta. Ministrica nije zamjerila, ali je vedrog raspoloženja poručila novinarima: "I to je još jedan od razloga zašto vam kažem doviđenja". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na kraju sjednice Vlade obratila se svojim dosadašnjim ministarskim kolegama.

- Zahvaljujem što ste me pozvali u svoj tim i u svoju Vladu. Meni je bila izuzetna čast da sam imala priliku biti ministrica vaše Vlade, predsjedniče - poručila je Murganić Plenkoviću.

Kolegama je zahvalila na suradnji i poželjela svako dobro.

- Uvijek ću podržavati vaš rad - rekla je. 

'Napravili smo velike reforme' 

Istaknula je što je sve učinjeno za vrijeme njezinog mandata.

- Dali smo temelje prepoznavanja značaja demografskih prilika, donijeli niz mjera koje imaju demografski karakter, koje su zaživjele, povećali smo rodiljne i socijalne naknade, otvorili smo ministarstvo prema građanima, udrugama, građanskim inicijativama bez obzira što su ponekad komunikacije bile teške - rekla je.

Na rubu suza se oprostila

Potresena, drhtavim glasom, na rubu suza obratila se i kolegama u sustavu socijalne skrbi. 

- Na jedan tužan način je socijalna skrb prikazana kroz ove strašne tragedije, ali,nažalost, tada su i građani vidjeli koliko je taj sustav zahtijevan i koliko sam socijalni radnik ne može učiniti puno. Ja sam ih razumjela jer sam to zajedno s njima proživljavala. Željeli smo postići i bolji materijalni položaj zaposlenih i u tome hvala ovoj Vladi. Povećali smo nešto i broj zaposlenih, sustav je ogroman, 400 više zaposlenih od 2016. ispalo je kao kap u moru. Uvjeti rada nisu uvijek zadovoljavajući, ali i tu smo napravili velike reforme - rekla je dok ju je ministar zdravstva Milan Kujundžić tapšao po leđima u znak podrške. 

Zagreb: 169. sjednica Vlade RH

Zahvalila je Plenkoviću što se založio za socijalne radnike. 

- Socijalni rad je podcijenjen i to smo svi u ovoj Vladi počeli ispravljati. Isprika ako nisam ostvarila ona očekivanja koja sam ja prije svega silno željela, ali mislim da je moj rad ostavio traga - zaključila je.

Plenković joj je zahvalio na radu i unaprjeđenju brojnih aspekata u resoru. 
- I na ogromnim, najvećim u mandatu bilo koje vlade, aktima i politikama koje se odnose na demografsku revitalizaciju - rekao je.

'Svako dobro, doviđenja!' 

S posljednje sjednice Vlade izašla je s cvijećem u rukama i zajedno sa svojom nasljednicom Vesnom Bedeković sjela u automobil. Na pitanje što će sada, kakvi su joj planovi te hoće li iskoristiti pravo na naknadu 6+6, kratko je rekla "vidjet ćemo."

- Za kraj vam želim svako dobro - poručila je kratko novinarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava