Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ni ja ni moj suprug ipak nismo u srodstvu s gradonačelnikom'

Svjedoči Milkica Macan, žena za koju je Bandić u razgovoru s Bulumom rekao da je 'iz njegove familije'. Macan je ustvrdila da nije u rodu ni s kim od optuženih te da se 2007. godine zaposlila u Gradu Zagrebu, u kuhinji.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću i ostalima u aferi Agram
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
75 komentara

U ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću zbog afere Agram. USKOK ga zajedno s brojnim suradnicima tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna.

Suđenje se nastavlja ispitivanjem svjedoka. Svjedoči Milkica Macan, žena za koju je Bandić u razgovoru s Bulumom rekao da je 'iz njegove familije'. Macan je ustvrdila da nije u rodu ni s kim od optuženih te da se 2007. godine zaposlila u Gradu Zagrebu, u kuhinji.

Na sudu je rekla da je tada imala srednju stručnu spremu te da je u međuvremenu napravila prekvalifikaciju za upravnog referenta.

- Imala sam srednju tekstilnu, a onda sam išla na prekvalifikaciju za upravnog referenta, rekla je Milkica Macan na Županijskom sudu u Zagrebu. 

- Nakon prekvalifikacije prešla sam raditi u pisarnicu gdje sam radila na poslovima unosa podataka u uredu opće uprave. Ne sjećam se koliko sam dugo ostala na tom radnom mjestu - rekla je Macan na sudu.

Zamjenik ravnateljice Uskoka pitao je svjedokinju kako to da je u dva mjeseca premještena na dva radna mjesta u gradskom uredu za opću upravu.

- Ne znam jesam li od 29. listopada 2013. do 11. prosinca 2013. završila prekvalifikaciju pa da je to bio razlog što sam prešla s jednog radnog mjesta na drugo. Nije mi poznato da bi 11. prosinca za moje novo radno mjesto izmijenjen pravilnik i da se od toga dana ne traži vozačka dozvola, rekla je svjedokinja rekavši kako nema vozačku.

- U vezi mog premještaja nisam s nikim razgovarala. Niti ja niti moj suprug nismo u nikakvom srodstvu s Milanom Bandićem - tvrdi Macan, a u svibnju 2015. rekla je kako je Bandićeva sestra strina njezina muža.

- Točno je to što sam tada rekla, a danas sam rekla drugačije jer mi nije jasno što sve spada u srodstvo.

Na pitanje sjeća li se je li s Bandićem razgovarala o svom radnom mjestu Macan je rekla da se ne sjeća.

Upitana je li na novom radnom mjestu dobila veću plaću, Macan je rekla da manju plaću nije dobila, a da se ne sjeća je li bila ista ili malo veća.


Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti teške preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane do ožujka prošle godine, kada je potvrđen veći dio optužnice.

Bandić i ostali ne osjećaju se krivima

Suđenje za potvrđeni dio optužnice počelo je u listopadu prošle godine, kada je Bandić kazao da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice.

Isto su ponovili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco i glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

U dodatne tri točke optužnice Uskok uz sve kojima se već sudi spominje i gradonačelnikovog savjetnika Željka Horvata, Ivana Markušića i referenta za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filipa Čulu.

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić i bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig, koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

Možda vas zanima i ovo:
Message