News

Komentari 0

Nigerijska policija spriječila je novu otmicu čak 80 učenika

Nigerijska policija spriječila je novu otmicu čak 80 učenika

Incident se dogodio nešto više od tjedan dana nakon što su stotine dječaka otete iz srednje škole u istoj toj državi. Djeca su potkraj ovog tjedna puštena na slobodu i vraćena roditeljima

Policija na sjeveru Nigerije objavila je u nedjelju da je spriječila novi pokušaj otmice dječaka. Osamdeset učenika oteto je bilo u državi Katsini u subotu navečer dok su se vraćali kući s vjerske ceremonije.

Glasnogovornik policije Katsine Gambo Isah priopćio je da im je dojavljeno da su djeca oteta iz islamske škole u selu Mahuta.

Nakon žestoke razmjene vatre s otmičarima, sva djeca su oslobođena, kao i još četvero ljudi otetih ranije, rekao je. Potraga za otmičarima koji su pobjegli je u tijeku, dodao je. Ne zna se tko su oni.

Incident se dogodio nešto više od tjedan dana nakon što su stotine dječaka otete iz srednje škole u istoj toj državi. Djeca su potkraj ovog tjedna puštena na slobodu i vraćena roditeljima. Kazali su da su ih otmičari tukli i tjerali da dugo hodaju.

Militanti Boko Harama preuzeli su odgovornost za tu otmicu, objasnivši da su to učinili jer smatraju da je zapadni obrazovni sustav protivan islamu. Nije poznato kako i zašto su djeca puštena, ni je li plaćena otkupnina.

Najčitaniji članci