News

Komentari 68

'Nije bilo crnog labuda, ljevica se ovaj put samomobilizirala'

'Nije bilo crnog labuda, ljevica se ovaj put samomobilizirala'

I glavni analitičar HDZ-a Robert Kopal ponudio je svoje viđenje poraza Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima. On za poraz krivi 'samomobilizaciju lijevih birača'...

Nakon što je HDZ na izborima za EU parlament ostvario loš rezultat, glavni analizičar HDZ-a i premijerov savjetnik Robert Kopal za sve je okrivio fenomen 'crnog labuda'. Novinare je, dakako, i danas zanimalo je li im famozni crni labud nanio još jedan poraz, ovaj put na predsjedničkim izborima... 

Novinari su ga za to priupitali pri ulasku u zgradu HDZ-a, a Robert Kopal objasnio je da se 'crni labud ne može ponoviti dvaput'. 

- Zna se da HDZ ima jaku stranačku organizaciju, najjaču u državi, i ovakav tip kampanje je zapravo doveo do toga da se lijevo biračko tijelo samoorganizira, samoomobilizira i motivira. I to se i dogodilo, objasnio je Kopal. 

- Crni labud nije neprevidiv, nego je neočekivan. I on se može dogodit samo jednom zato jer je neočekivan. Ne možete ponovno govoriti o crnom labudu. On se bio dogodio kad se dogodio, sve dalje više nisu crni labudovi, zaključio je Kopal. 

Najčitaniji članci