Obavijesti

News

Komentari 75

Nije 'dan D', želimo dogovoriti najbitnije s Mostom ovaj tjedan

Nije 'dan D', želimo dogovoriti najbitnije s Mostom ovaj tjedan
1

Šef HDZ-a Dodao je kako danas poslijepodne s tom strankom nastavljaju pregovore, a tijekom jutra u HDZ-u imaju nekoliko konzultacijskih pripremnih sastanaka

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako u pregovorima s Mostom sve ide sukladno dogovorenom hodogramu, da nije nikakav "dan D" istaknuvši kako ovaj tjedan s Mostom žele dogovoriti sve najbitnije.

- Sve ide sukladno dogovorenom hodogramu i ideja je da ovaj tjedan s Mostom dogovorimo sve ono što je najbitnije - kazao je Plenković novinarima u središnjici HDZ-a upitan o pregovorima s partnerima iz Mosta.

Dodao je kako danas poslijepodne s tom strankom nastavljaju pregovore, a tijekom jutra u HDZ-u imaju nekoliko konzultacijskih pripremnih sastanaka. 

Plenković je, na novinarski upit, negirao da je danas "dan D" u pregovorima s Mostom, kazavši kako su rokovi jasni tj. 14 listopada je sjednica novog saziva Hrvatskog sabora i do tada će sve dogovoriti.

Naglasio je i da u pregovorima sve ide najnormalnije. "Nemojmo stvarati neku umjetnu tenziju", rekao je novinarima predsjednik HDZ-a.

Upitan očekuje li da u idući ponedjeljak na konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar - Kitarović ide sa potrebnih 76 potpisa saborskih zastupnika, Plenković je  odgovorio  - "Moguće".

Na pitanje o radu buduće vlade, tj. zalaže li se za 'vertikalno upravljanje' ministarstvima ili da se partneri kontroliraju, Plenković je naglasio kako s njegova apsekta nema kontrole već postoji jedna i jedinstvena politika hrvatske Vlade i zajednički rad u njoj.

Panenić: 'Nismo u vremenskom tjesnacu'

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić (Most) rekao je u ponedjeljak da pregovori s HDZ-om nisu u "vremenskom tjesnacu" jer postoje ustavni rokovi, istaknuvši kako obje stranke isključivo razgovaraju o programu nove Vlade.

"Danas smo u razgovorima, pa ćemo vidjeti, ako riješimo zašto ne. Ostavimo da vidimo kako ide tijek razgovora. Puno je tema, još puno toga treba proći u programskom dijelu i ne znam hoće li biti dovoljno da sve strpamo u jedan dan", kazao je Panenić novinarima u središnjici HDZ-a.

Na upit je li danas "dan D" u pregovorima s HDZ-om ustvrdio je da pregovori nisu u "vremenskom tjesnacu" jer postoje ustavni rokovi.

Na pitanje očekuje li da netko u idući ponedjeljak na konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar - Kitarović dođe s potrebnim brojem potpisa odgovorio je - "Ako bude sve dogovoreno, zašto ne".

Nešto prije dolaska Panenića u središnjicu HDZ-a ušao je i tehnički ministar financija Zdravko Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke