Obavijesti

News

Komentari 59

"Nije dobar način da netko HDZ-u postavlja ultimatume"

"Nije dobar način da netko HDZ-u postavlja  ultimatume"
1

S koalicijskim partnerima razgovarat ćemo za nekoliko dana. To smo svima jasno rekli i nema razloga  ni za kakvu nervozu ili nestrpljenje, rekao je Gordan Jandroković

VIDEO

Gordan Jandroković najavio je u srijedu da će HDZ s koalicijskim partnerima razgovarati za nekoliko dana, ističući kako nema razloga ni za kakvu nervozu ni nestrpljenje, a ponajmanje za postavljanje uvjeta, te kako nije dobar način da se HDZ-u postavljaju ultimatumi.

"S koalicijskim partnerima razgovarat ćemo za nekoliko dana. To smo svima jasno rekli i nema razloga  ni za kakvu nervozu ili nestrpljenje, a ponajmanje za postavljanje uvjeta. To nije dobar način, pogotovo ne da se HDZ-u postavljaju ultimatumi", rekao je za Dnevnik HRT-a Gordan Jandroković, kojeg za novoga glavnog tajnika HDZ-a još mora potvrditi Središnji odbor starnke. 

Drži da za razgovore s koalicijskim partnerima ima dovoljno vremena kako bi se u prijateljskom duhu pronašla najkvalitetnija rješenja koja će zadovoljiti interese birača od centra prema desno.
Glavni tajnik HSP dr. Ante Starčevića Pero Ćorić potvrdio je u srijedu kako je ta stranka od HDZ-a zatražila da im do četvrtka poslijepodne jasno odgovori želi li da dvije stranke ponovo zajedno iziđu na parlamentarne izbore. Poručio je kako će HSP dr. Ante Starčevića u protivnome na izbore s drugim partnerima, no neslužbene informacije iz HDZ-a govore kako su izgledi za takvu suradnju vrlo mali. 

Hrvatska može zatvoriti pregovore

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O kritikama upućenim Vladi zbog otvaranja pregovora Srbije s Europskom unijom u poglavljima 23 i 24, Jandroković je HRT rekao je kako je šteta što bivša bivša Vlada Srbiji nije ugradila mjerila za otvaranje pregovora u tim poglavljima. Dodao je kako ih je aktualna Vlada morala naknadno ugrađivati.

"Vlada i diplomacija su učinile što su mogle i Srbija neće moći zatvoriti poglavlja a da ne riješi svih pet otvorenih pitanja. Iskorišteni su mehanizmi koji će apsolutno uvjetovati Srbiji da poštuje ono što je ušlo u pregovaračka stajališta i nema nikakvih razloga za zabrinutost da će ta zemlja moći zloupotrijebiti to što su pregovori otvoreni", istaknuo je Jandroković i dodao kako u slučaju bilo kakvog kršenja ili novih provokacija Hrvatska može zatvoriti pregovore i Srbija godinama i desetljećima može pregovarati ako se bude ponašala onako kako se počela ponašati ovih dana.

Na pitanje kako komentira to što službena izborna kampanja počinje tek 16. kolovoza te spekulacije da to odgovara HDZ-u, Jandroković je odgovorio da se u toj odluci predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ponaša u skladu sa svojim ustavnim ovlastima. Ne vidi da se u tome nekoj stranci ide na ruku. 

Kampanja će biti duga i sve stranke imaju vremena pripremiti se za nju, rekao je Jandroković, dodajući da će se HDZ kvalitetno pripremiti za izbore.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag