Obavijesti

News

Komentari 72

'Nije mi bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore'

'Nije mi bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore'

Civilne žrtve i odavanje počasti njima je civilizacijski doseg i obveza svih nas bez obzira na nacionalnu pripadnost, rekao je Tomo Medved nakon povratka iz Knina

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je večeras u Dnevniku HRT-a da mu je iznimno drago što je cijela Vlada danas bila u Kninu na središnjem obilježavanju obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

U Kninu je među ostalima bio nazočan potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević.

POGLEDAJTE VIDEO Državni vrh u Kninu

Pokretanje videa...

Govori u Kninu 01:26

- Raduje me da su sve poruke iz Knina upućene hrvatskom narodu bile usmjerene u jednom cilju, a to je optimizam i stvaranje ozračja za perspektivu Hrvatske, a poglavito ono što je dugi niz godina prisutno, a to je povjerenje, rekao je Medved.

Medved je rekao da mu nije bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore, gdje su pojedinci iz hrvatskih postrojbi počinili ratni zločin.

Medved i Milošević posjetit će i srpska sela bez struje i vode...
Medved i Milošević posjetit će i srpska sela bez struje i vode...

- Ono što moramo učiniti dodatni napor jest upravo kroz uspostavu povjerenja odati počast svim civilnim žrtvama. Civilne žrtve i odavanje počasti njima je civilizacijski doseg i obveza svih nas da damo svoj doprinos kako bi i ti ljudi, koji su možda negdje i zaboravljeni kao žrtve, da naše društvo smogne snage i kroz odavanje počasti svim civilnim žrtvama Domovinskog rata, bez obzira na nacionalnu pripadnost, da pokažemo da je Republika Hrvatska danas kadra uspostaviti takve odnose koji garantiraju perspektivu za mlade naraštaje, rekao je Medved.

Medved je između ostalog rekao da na Dan domovinske zahvalnosti iskazujemo zahvalu svima onima koji su u najtežim danima dali doprinos svojoj domovini, kroz potporu, pomoć ili bilo kakav oblik doprinosa. Ovo je i Dan hrvatskih branitelja kada iskazujemo zahvalu svim ljudima koji su kroz Domovinski rat sudjelovali u obrani suverenosti Republike Hrvatske, a na poseban način onima koji nisu dočekali slobodu i koji su svoj život položili na oltar domovine, poručio je Medved.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a