News

Komentari 7

Nije šala: JANAF je dobio antikorupcijski certifikat

Nije šala: JANAF je dobio antikorupcijski certifikat

lz tvrtke su objavili da su od listopada 2020. do srpnja 2021. uvodili mehanizam kojim od sada mogu spriječiti podmićivanje. Podsjetimo, nekadašnji šef Uprave je Dragan Kovačević, osumnjičen za korupciju

Sudeći po korupcijskim aferama koje svako toliko pune medijske stupce, u državnim tvrtkama i javnoj upravu u Hrvatskoj su potrebni antikorupcijski mehanizmi.

Zato JANAF. tvrtka koju je do 2020. godine vodio Dragan Kovačević: ima certifikat ISO 37001 - antikorupcijski standard koji je, kako kažu iz JANAFA, sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja. 

Uprava Janafa odluku o uvođenju sustava za suzbijanje podmićivanja donijela je jednoglasno, a to je, kako su pojasnili, samo jedna od brojnih reakcija i mjera nove uprave kojima se odgovorilo na izazove i prethodna negativna događanja povezana s Janafovim poslovanjem.

- Ponosni smo na odluke i mjere koje smo kao Uprava donijeli, a kojima smo uspješno odgovorili na reputacijske i tržišne izazove s kojima smo bili suočeni te smo osigurali stabilizaciju i daljnji razvoj poslovanja kompanije u iznimno zahtjevnim tržišnim okolnostima. Za to su zaslužni svi zaposlenici Janafa. Zajedno ćemo nastaviti razvijati i unapređivati poslovanje u svim segmentima, a naši rezultati potvrđuju da idemo u dobrom smjeru - istaknuli su iz Uprave. 


Ovaj sustav omogućava menadžmentu da poduzima razumne korake u svrhu sprječavanja podmićivanja. No Dragan Kovačević je bio dio tog menadžmenta, još bolje, njihov šef. 


Podsjetimo, kad je prvi put uhićen, Kovačevića se teretilo za primanje 1,96 milijuna kuna od poduzetnika Kreše Peteka. U međuvremenu smo otkrili da na sebi. obitelji i različitim tvrtkama Kovačević ima osam stanova diljem Zagreba. kao i poslovni prostor te lijepo uređenu vikendicu. Nakon ponovnog uhićenja. Uskok je objavio detalje novih koruptivnih poslova. Sumnjiči ga se da je on zapravo stvarni vlasnik tvrtke Cefis kojoj je namještao milijunske poslove,