Obavijesti

News

Komentari 285

Nije samo Urša: Što sve imaju zastupnici stranke Možemo

Nije samo Urša: Što sve imaju zastupnici stranke Možemo

Među imućnije spada Rada Borić, koalicijska partnerica iz Nove ljevice, te Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Tomislava Tomaševića

Imovinska kartica Urše Raukar otkrila je da je upravo ona najbogatija članica stranke Možemo, koja u vlasništvu ima kuće, stanove, šume, poslovne prostore, zlatne poluge, vinograd, oranicu, zbirku umjetnina, vikendicu...

Iako ostali iz njene stranke i koalicijskih partnera nemaju toliku imovinu, ne stoje loše. Njezina koalicijska kolegica iz Nove ljevice Rada Borić tako primjerice ima ušteđevinu od 156 tisuća eura i 11 tisuća američkih dolara. U vlasništvu ima i dionice HT-a, kao i udjele u još nekim fondovima, te stan od 58 kvadrata.

Danijela Dolenec kao zamjenica zagrebačkog gradonačelnika ima plaću od 15.586 kuna. Prije ove dužnosti, radila je kao izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti.  

Dolenec objavila imovinsku karticu: Plaća veća od 15 tisuća kuna, tri stana, kriptovalute...
Dolenec objavila imovinsku karticu: Plaća veća od 15 tisuća kuna, tri stana, kriptovalute...

Suprug Danijele Dolenec radi u tvrtki Flixbus CEE South d.o.o., a mjesečno prima netto plaću od 23.081 kunu. Od nesamostalnog rada je jednokratno dobio 16.887 kuna.

Supružnici posjeduju tri stana u Zagrebu, od čega jedan glasi na Danijelu Dolenec kojeg je stekla darovnim ugovorom. Navedeni stan ima 67 kvadrata i procijenjen je na 900 tisuća kuna. Nešto manji stan, od 39 kvadrata, vrijedan 600 tisuća kuna supružnici posjeduju zajednički te su ga stekli nasljedstvom i kreditom. Treći stan glasi na njenog supruga i ima 82 kvadrata, vrijedan je milijun i 250 tisuća kuna, a stečen je također kombinacijom nasljedstva i kredita.

Oboje imaju udio u fondu Croatia mirovinskog osiguranja te je vrijednost svakog udjela nešto veća od 11 tisuća kuna. Zajednički udio imaju u fondu Allianz Hrvatska d.d., vrijedan 47 880 kuna.

Zagreb: Možemo! i Zagreb je naš! predstavili svoj izborni program

Suprug zamjenice gradonačelnika ima i udio u fondu ZB Invest, vrijedan 28.600 kuna, ali i štednju u kriptovalutama od 80 tisuća kuna. Suvlasnik je i poslovnog udjela od 0,24 posto tvrtke Top Digital Agency Inc sa sjedištem u Dublinu u Irskoj.

Saborski zastupnik Vili Matula suvlasnik je stana u Zagrebu veličine 39 m2 u vrijednosti od pola milijuna kuna i kojeg je naslijedio. Njegova supruga vlasnica je kuće u Moravicama od 40 kvadrata u vrijednosti od 200 tisuća kuna koju je kupila na kredit. Vlasnica je stana u Zagrebu veličine 68 kvadrata u vrijednosti od 1.465.020 kuna i suvlasnica je stana od 36 kvadrata vrijedan 480.000 kuna, koji je stečen darovnim ugovorom.

Imovinska kartica Urše Raukar: Tri stana, vikendica, kuća, dvije šume, zlatne poluge, vinograd
Imovinska kartica Urše Raukar: Tri stana, vikendica, kuća, dvije šume, zlatne poluge, vinograd

Matula je suvlasnik dvije oranice u ukupnoj vrijednosti od 25 tisuća kuna i suvlasnik vinograda vrijednog 25.000 kuna. Ima ušteđenih 5.000 eura i automobil Mitsubishi vrijedan 160.000 kuna.

Sandra Benčić, diplomirana pravnica, kao saborska zastupnica ima plaću od 16.456 kuna. Ranije je radila kao savjetnica za fondove EU-a u svojem obrtu EU savjetovanje te ga je prenijela na drugu osobu. Iz drugih izvora zaradi još 1500 kuna mjesečno.

Zagreb: Sandra Benčić komentirala današnja uhićenja

Suprug joj radi na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te mjesečno zarađuje 7966 kuna, a od 'drugog dohotka' godišnje zaradi devet tisuća kuna. Imaju kredit od 425.241 kunu uz mjesečnu ratu od 2929 kuna.

Posjeduju Peugeot 207, vrijedan 20 tisuća kuna, te stan u Trnju u Zagrebu od 38,70 kvadrata, vrijedan 830.000 kuna, kupljen kreditom.

Tomislav Tomašević ima stan od 39 kvadrata u vrijednosti od 600.000 kuna i auto Volvo V60 vrijedan 90.000 kuna.