News

Komentari 34

Nije se htio cijepiti, zarazio se i završio na respiratoru: Došao se ispričati djelatnicima bolnice

Nije se htio cijepiti, zarazio se i završio na respiratoru: Došao se ispričati djelatnicima bolnice

Soliz kaže kako prije svoje zaraze nije poznavao nikoga tko je imao koronu. Kaže kako je zbog dezinformacija na društvenim mrežama bio skeptičan prema cijepljenju

Nakon što se zbog necijepljenja borio s koronom i mjesec dana proveo u bolnici u Seattleu, Richard Soliz u listopadu se vratio u bolnicu kako bi se ispričao zdravstvenim radnicima.

Soliz je proveo 28 dana na respiratoru, a u bolnici je završio krajem kolovoza.

- Siguran sam da ima istine u ovom virusu, a necijepljenje vas čini ranjivim do te mjere da zaista možete izgubiti život. Osobno to znam, jer nisam bio cijepljen. Nisam poduzeo ništa, nisam bio oprezan i zamalo sam izgubio život - rekao je Soliz, prenosi CNN.

Kaže kako nije mogao disati i kako je imao osjećaj da može umrijeti u bilo kojem trenutku. Sada se došao ispričati svim djelatnicima bolnice koji su brinuli o njemu.

- Bio sam doslovno na samrtnoj postelji i život mi je visio o niti, a liječnici i medicinske sestre su se brinuli za mene. Kada se nađeš u poziciji u kojoj sam se ja nalazio počneš drugačije shvaćati stvari - rekao je Soliz.

Kaže da mu je bilo neugodno priznati liječnicima da je necijepljen dok je bio na respiratoru.

Soliz kaže kako prije svoje zaraze nije poznavao nikoga tko je imao koronu. Kaže kako je zbog dezinformacija na društvenim mrežama bio skeptičan prema cijepljenju.

- Bilo je to jednostavno neznanje, a ono što sam znao bilo je zbunjujuće i kontradiktorno, pa kad osoba nije potpuno uvjerena u nešto i nema odgovarajuće informacije da odredi da ili ne, možda će učiniti ono što sam ja učinio i ne poduzeti ništa - rekao je Soliz.

Soliz je sada cijepljen, ali ima trajna oštećenja na plućima i još uvijek teško diše nakon neke fizičke aktivnosti. Poručuje svima da se cijepe ne samo zbog zdravlja nego i zbog smanjenja pritiska na bolnice.

Najčitaniji članci