Obavijesti

News

Komentari 326

Nije stao da joj pomogne: Sud ga kaznio jer je zgazio mačku

Nije stao da joj pomogne: Sud ga kaznio jer je zgazio mačku
4

U prosincu 2012. Stjepan Dekalić (55) slučajno je pregazio mačku Snježane Mirosavljević (45). Prijavila ga je policiji pa su završili na sudu. Kažnjen je novčano

VIDEO

Vozio sam susjedu na posao. Osjetio sam da sam kotačima prešao preko nečega, a u retrovizoru sam vidio da sam pregazio mačku. Nisam je uočio. Sve se odigralo u sekundi, priča Stjepan Dekalić iz Gornje Plavnice kraj Bjelovara.

Nastavio je vožnju, susjedu ostavio na poslu, sjeo u lokal i popio pivo te se vratio kući i popio još dvije rakije s prijateljem.

- Na vratima mi se pojavila policija. Kao da sam pregazio čovjeka. Imao sam 0,74 g/kg alkohola u krvi - nastavlja Stjepan. 
Vlasnica perzijske mačke Snježana Mirosavjević vidjela je kad je naletio na njezinu sedmogodišnju mezimicu. Prijavila ga je policiji, a mačku je njezin otac pokopao.

- Prijavila sam ga jer se nije zaustavio pružiti pomoć mojoj Lei - kaže Snježana (45) iz sela Zvijerci. Policija je došla na očevid te su tražili od njezina oca da iskopa mačku, a zatim su Prekršajnom sudu u Bjelovaru podnijeli prijavu protiv oboje. Protiv Snježane jer nije pazila na mačku, čime je ugrozila sigurnost prometa, a Stjepana jer je nakon nesreće nastavio vožnju te je pio prije očevida.

- Žao mi je, ali ništa nisam mogao učiniti. Volim mačke, imam i svoju, a najmanje tri su mi tako poginule pred kućom. Nikad nisam tužio nikoga - kaže nam Stjepan. 
Snježana kaže kako zbog gubitka nije spavala i jela danima te da osjeća duševne boli. Sud je 2013. donio nepravomoćnu presudu kojom je Stjepan kažnjen s 400 kn, oduzimanjem vozačke tri mjeseca te 50 kn sudskih troškova. 

Žalio se, a u ožujku je stiglo pravomoćno rješenje. Mora platiti 600 kn, a kaže da nema jer živi od socijalne pomoći. Snježana smatra da je trebao dobiti veću kaznu, a njoj platiti naknadu štete i iznos za duševne boli veći od 10.000 kn. Oboje će se žaliti, a Snježana je spremna ići i na Međunarodni sud za ljudska prava u Strasbourgu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 326
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...